USA:n osavaltio luopuu ajokokeista koronan takia – kortti käteen pelkillä kirjallisilla

Autokoulusimulaattori ei jätä tilaa leikkimiselle 3:22
Saako autokoulun simulaattorissa rällätä? MTV Uutiset tutustui nykyaikaiseen opetussimulaattoriin.

Yhdysvalloissa on eräässä osavaltiossa ryhdytty erikoisiin toimiin koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Georgiassa voi nimittäin saada ajokortin tällä hetkellä ilman ajokoetta.

Georgian osavaltion kuvernööri Brian Kemp on hyväksynyt asetuksen, joka sallii ajokortin myöntämisen ilman ajokoetta. Viranomaiset ovat katsoneet, että ajokokeen suorittaminen korona-aikaan altistaisi sekä kokelaat että kokeen valvojat virukselle.

Asetus on voimassa ainakin toukokuun puoliväliin asti. Sen sijaan, että uusien ajokorttien myöntäminen olisi laitettu jäihin toukokuun puoliväliin, saa ajokortin nyt ilman ajokoetta, kunhan kirjallinen koe sekä aiemminkin kokeeseen osallistumiseksi vaaditut 40 ajotuntia on suoritettu esimerkiksi vanhemman valvonnassa.

Ajotuntien kirjaaminen ja niiden ilmoittaminen on kuitenkin omaehtoista, eivätkä viranomaiset voi varmuudella tietää, että vaadittu ajomäärä on todella täyttynyt.

Kaksijakoinen vastaanotto

Georgialainen autokouluyrittäjä kertoo paikallisuutisten haastattelussa toivovansa, että lapsiaan ajamaan opettavat vanhemmat tekevät oman osansa kunnolla, eivätkä tyydy vain vaadittujen tuntien täyttämiseen.

Joka tapauksessa ainakin seuraavien kahden viikon aikana esimerkiksi juuri vanhempien vastuu korostuu. Tämä on herättänyt näkemyksiä sekä puolesta että vastaan.

– Luulen, että puolueettomat silmät olisivat tässä hyväksi. Veikkaan, että antaisin itse ajokortin omalle lapselleni hieman helpommin, vaikken tietäisi, osaako hän kaikkia sääntöjä, erään teini-ikäisen vanhempi kertoo.

Toisenlaisiakin mielipiteitä löytyy.

– Minua ei haittaa, että ajokokeesta on luovuttu. Nyt lapseni pääsee tien päälle, eräs lastaan ajamaan opettanut äiti totesi.

Lue myös:

    Uusimmat