Upea muodonmuutos! Perheenäiti halusi näyttää tyrmäävältä bikineissä – pudotti huikeat 62 kiloa

7:42
Miten painonhallinnassa voisi onnistua? Miten koko ikänsä normaalipainoisena pysyneet ovat siinä onnistuneet? Asiasta keskusteltiin Huomenta Suomessa lokakuussa 2018.

Perheenäiti kyllästyi jojoilemaan painonsa kanssa ja halusi näyttää tyrmäävältä bikineissä. Hän teki elämäntaparemontin ja pudotti painoaan yhteensä 62 kiloa, kertoo NZ Herald.

Alexandra Symons, 32, oli painavimmillaan 130-kiloinen. Pienen poikalapsen äiti ei syytä ainoastaan raskautta lisäkilojen kertymisestä, sillä hän kokee olleensa aina ylipainoinen.

– Kuudennella luokalla painoin 100 kiloa, ja 18-vuotiaana lääkäri varoitti painon olevan haitaksi terveydelleni, Alexandra muistelee nuoruuttaan.

Painonhallinta ja elämäntapojen muuttaminen olivat aina olleet liikakiloista kärsineelle naiselle ongelma: hän oli jojolaihduttaja.

"Taistelin painoni kanssa niin paljon"

Alexandra oli noudattanut elämänsä aikana mitä erilaisimpia dieettejä ja onnistui toisinaan pudottamaan useita kymmeniä kiloja. Paino oli kuitenkin palannut entiselleen – joskus ylimääräisten kilojen kera.

Jos kuvapari ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Taistelin painoni kanssa niin paljon. Joskus noudatin niin tiukkaa ruokavaliota, että painoni tippui 50 kiloa. Kilot tulivat kuitenkin takaisin, kun annoin itselleni taas luvan syödä.

Hetki pojan kanssa pysäytti: "Olen kirjaimellisesti läski lehmä"

Lopulta tilanne suistui siihen, että Alexandra alkoi häpeillä itseään.

– Koska olin isokokoinen, minua hävetti syödä julkisilla paikoilla – puhumattakaan siitä, että olisin uskaltanut näyttäytyä bikineissä ihmisten edessä, nainen muistelee ”edellistä elämäänsä”.

Pelko ja häpeän tunne muuttuivat niin suuriksi, että perheenäiti piiloutui syömään aina vessaan pois muiden silmistä. Kerran, kun Alexandran Hudson-poika oli mukana, hän ymmärsi, ettei voinut jatkaa enää piileskelyä.

– Minun oli tehtävä jotain – jos ei itseni, niin poikani vuoksi, Alexandra avaa elämäntaparemontin taustoja.

–  Kun kerran imetin Hudsonia, mietin itsekseni: ”Herranjumala, olen kirjaimellisesti läski lehmä”.

Lopullinen päätös massiivisesta elämäntaparemontista tapahtui tilanteessa, jossa Alexandra halusi opettaa pientä poikaansa uimaan.

Opettamiselle oli kuitenkin suuri este, sillä Alexandra vihasi sitä, miltä hän näytti bikineissä. Niinpä hän päätti laittaa elämänsä uuteen uskoon, ja halusi näyttää tyrmäävältä pienessä uima-asussa.

Käytti laihdutusprojektiin 30 000 dollaria

Vuosien jojoilun jälkeen Alexandra tiesi, ettei voisi saavuttaa tavoitteitaan yksin. Niinpä hän kääntyi lääkärinsä puoleen.

Alexandra luokiteltiin sairaalloisen lihavaksi, ja siten hänelle tehtiin mahalaukun ohitusleikkaus, jossa kirurgit poistivat suuren osan hänen vatsalaukustaan. Projektiin paloi yhteensä 30 000 dollaria.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Alexandran keho oli jonkin aikaa sekaisin muutoksesta. Hän alkoi voida pahoin vähäisistäkin ruokamääristä.

– Vaikka olin pitänyt aiemminkin dieettieni aikana ruokamäärät minimissä, oli järkytys, kuinka soseruokien jälkeen aloin voida pahoin syötyäni vain puolikkaan tonnikalapurkin verran.

Vaatekoko pieneni 10 kokoa ilman kuntosaliharjoittelua

Perheenäiti päätti alkaa kuntoilla ohitusleikkauksesta toipumisen jälkeen. Kuntosalista hän kieltäytyi kuitenkin jyrkästi.

– Vihaan kuntosalilla käymistä, joten sinnehän en mene. Kävelen vain poikani kanssa puistoon joka päivä. Puistossa käynti vie 45 minuuttia ja se on minulle tarpeeksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Alexandra pääsi tavoitteeseensa kolme vuotta ohitusleikkauksen jälkeen ja on nyt onnellisempi kuin koskaan. Hänen vaatekokonsa pieneni yli 10 vaatekokoa.

– Olen nyt vaatekokoa 10 ja painan 69 kiloa, joka on minulle erittäin hyvä ja terveellinen paino. Syön todella hyvin, vaikkakin annokseni ovatkin tavallista pienempiä.

Painonpudotus saa aikaan epäilyksiä

Alexandra on päivittänyt elämäntaparemonttiaan aktiivisesti sosiaalisessa mediassa, eikä tyrmäävä lopputulos ole jäänyt seuraajilta huomioitta.

Ihailevien, kannustavien ja positiivisten kommenttien lisäksi Alexandran muodonmuutos on saanut aikaan soraääniä.

– Minulta on muutamaan kertaan kysytty kasvotusten, olenko oikeasti pudottanut niin paljon painoa, koska minulla ei ole roikkuvaa nahkaa, Alexandra kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Epäilevistä ja ikävistä kommenteista huolimatta Alexandra on erittäin ylpeä saavutuksestaan – etenkin siksi, että muodonmuutos tapahtui rauhassa pitkällä aikavälillä. Terveelliset elämäntavat ja hoikistunut olemus ovat tulleet jäädäkseen perheenäidin elämään.

Alexandra odottaa nyt toista lastaan aviomiehensä Jaken, 25, kanssa. Hän toivoo, että jakamalla tarinansa hän auttaa muita samassa tilanteessa olevia.

– Todellinen sinä löytyy kuoren alta – kilosi eivät määrittele sinua, Alexandra kannustaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja