120-kiloinen Ava, 24, pudotti lähes puolet painostaan lihavuusleikkauksen avulla: "Leikkaus on muuttanut elämäni"

Ava pudotti 60 kiloa lihavuusleikkauksella.

Koronapandemia muutti Ava Twomeyn elämän. 120 kiloa painanut nainen päätti halloweenina 2020 muuttaa elämänsä, ja on jo pudottanut lähes puolet painostaan. 

Avalla oli tapana piilottaa noutoruokaa, sipsejä ja keksejä vaatekomeroonsa.  Ongelmallinen ruokasuhde oli kuitenkin alkanut jo lapsena.

– Olen aina ollut pyöreä. Muistan elävästi liittyneeni laihdutuskerhoon 13-vuotiaana, Ava kuvaili The Irish Sunin mukaan.

Ava, 24, salasi itsevihansa ja näytteli "hauskan lihavan tytön" roolia sosiaalisissa suhteissaan.

– Syvällä sisimmässäni vain salasin sitä, miltä minusta oikeasti tuntui. Halusin ihmisten pitävän minusta ison persoonani vuoksi, en halunnut heidän häpeävän ystävyyttämme painoni takia.

Ava kertoo ajatelleensa ruokaa koko ajan; hän söi salaa ja saattoi nauttia kerralla 11 palaa leipää.

– Kun koronapandemia iski, minulle kehittyi ahmimishäiriö. Painoni nousi 120 kiloon. Piilotin ruokaa vaatekaappiini, tilasin tarpeeksi kahdelle ihmiselle ja söin ruoat salaa.

Katso myös: Mitä tarkoittaa ahmintahäiriö, binge eating disorder? Juttu jatkuu videon alla.

Mitä tarkoittaa ahmintahäiriö, binge eating disorder? Syömishäiriöliiton asiantuntija Katri Mikkilä vastaa 1:24

"Ne kuulostivat melko äärimmäiseltä keinolta, mutta sellaista tarvitsin"

Ava yritti vuosia laihduttaa tuloksetta. Halloweenina 2020 hän oli tiensä päässä. Vuosia Ava oli toivonut onnistuvansa painopudotuksessaan, jotta voisi pukeutua haluamaansa halloween-asuun. Toive ei koronapandemiavuonnakaan tullut toteen.

Ava ymmärsi, että asioiden täytyy muuttua, jotta hän voisi taas nauttia elämästä.

– Olin synkässä mielentilassa ja selasin Instagramia, kun näin upeita ennen-jälkeen-kuvia. Tutkin asiaa ja sain tietää lihavuusleikkauksista. Ne kuulostivat melko äärimmäiseltä keinolta, mutta sellaista tarvitsin, Ava kuvaa.

Nainen päätti säästää rahat lihavuusleikkaukseen, koska uskoi sen voivan auttaa. Toimenpide suoritettiin Liettuassa vuonna 2021.

– Se oli paras päätös, jonka koskaan tein, Ava kehuu.

Pudottanut lähes 60 kiloa

Leikkauksen jälkeen Avan elämä on muuttunut täysin; hän kertoo esimerkiksi odottavansa lomamatkaansa nyt innokkaasti. Kiloja on pudonnut lähes 60. Katso Avan muodonmuutos jutun alussa olevalta videolta!

– En vieläkään voi uskoa sitä. Joskus tuntuu, että minun pitäisi ostaa uusi vaaka, että tulos varmasti on oikein, koska se ei tunnu todelta. Leikkaus on muuttanut elämäni ja olen eri ihminen kaikista oikeista syistä, Ava kuvailee.

Lähteet: The Irish Sun, Caters News, Dailymail.co.uk, 


Lue myös:

    Uusimmat