Unohtuiko hyvä maku? Katso kuvat ja päätä itse

Eri puolilla maailmaa on hyvin erilaiset mieltymykset autoja kohtaan. Kiina on yksi tärkeimmistä markkinoista luksusautoille, ja valmistajien kohdennus alkaa näkyä myös autojen ulkonäössä.

Autoluokat elävät jatkuvasti ja valmistajat ovat ottaneet uusiin malleihin parhaaksi näkemiään vaikutteita eri autoluokista. Etenkin erilaisten katumaasturien ja maastohenkisten automallien tarjonta on kasvanut merkittävästi.

Pekingin autonäyttelyssä nähtiin uusi autoluokkien rajoja venyttävä Mercedes-Maybachin konseptimalli nimeltään Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Valmistajan mukaan autossa on crossoverin design, joka perustuu klassiseen korkealuokkaiseen sedaniin ja SUV-autoon.

Ja siltähän se tavallaan näyttääkin. Sivuprofiilista löytyy perinteinen niin sanottu three-box muoto, ja katumaasturimaisuutta autoon on tuotu korottamalla sitä. Keulan ilmettä hallitsee suorastaan valasmaisen iso krominen maski, jonka tyylikkyydestä voi olla montaa mieltä. Samaa kromilinjaa jatkavat myös 24-tuumaiset massiiviset vanteet. Perä puolestaan on perinteisiin sedaneihin verrattuna kovin lyhyen oloinen ja mittasuhteisiin joutuu hetken totuttelemaan. Kokonaispituutta konseptilla on hieman alle 5,3 metriä ja leveyttä reilu 2,1 metriä.

Ulkomuotojen lisäksi myös sisätiloissa yhdistellään vaikuttaita eri autokulttuureista, joskin tyyli on lähempänä Mercedekselle totuttua. Esimerkiksi kuljettajan edestä löytyy ensimmäistä kertaa A-sarjalaisessa nähtyyn tyyliin iso vapaasti kojelaudalla seisova näyttökokonaisuus, josta tässä tapauksessa löytyy kaksi 12,3-tuuman näyttöä. Suoraviivaista kojelautaa ympäröi koko ohjaamon kiertävä lista, joka ympäröi neljää istumapaikkaa. Materiaalit ja työn laatu ovat varmasti merkille tyypilliseen tapaan hyvällä tasolla, mutta ulkoilmeen tavoin myös sisältä löytyy eurooppalaiseen makuun verrattuna poikkeuksellisen paljon kiiltäviä materiaaleja. Pikaisen tutkiskelun perusteella voisi todeta, että jos pinta ei ole nahkaa tai puuta, on se ruusukultaa tai kromia.

Ympäristötrendien mukaisesti Ultimate Luxuryn voimalinja on täysin sähköinen. Ohjaamon alla sijaitsee 80 kWh:n akusto, ja jokaisella pyörällä on oma sähkömoottorinsa. Täysin tilanteeseen mukautuvan neljän moottorin järjestelmä tarjoaa kokonaistehoa 550 kW:a (750 hv). Parhaimmillaan valmistaja lupaa toimintasäteeksi yli 500 kilometriä (NEDC), ja 350 kW:n tehoista latausta tukevalla järjestelmällä 100 kilometrin lataus on mahdollista saavuttaa noin viidessä minuutissa. Autosta löytyy myös sähköautoilijoiden innolla odottama ilman johtojen kytkentää toimiva induktiivinen lataus.

Ainakin Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury herättää tunteita. Ja se jos mikä on tärkeää nykypäivän autojen joukossa.

Kuvat: Valmistaja

Teknavin uudet 15. tuotantokauden jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Jo esitetyt jaksot sekä lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja