Unohtakaa kritiikki, olette upeita! Vaateketjun kampanja kannustaa naisia pukemaan päälleen, mitä haluavat

Vaatefirman kampanjan tarkoituksena on auttaa naisia hyväksymään kehonsa juuri sellaisena kuin se on. 

Vaatefirma SmartGlamour on lanseerannut inspiroivan kampanjan nimeltä #ImFlattered, eli olen imarreltu.

Kampanjan tarkoituksena on kiinnittää huomiota siihen kritiikkiin, jota naiset saavat kuulla kehostaan, mutta myös pukeutumisestaan. Tarkoituksena on auttaa naisia hyväksymään kehonsa ja huomaamaan oma ainutlaatuisuutensa.

Kampanjan keulahahmoina on yhdeksän rohkeaa naista, jotka päättivät pukea päällensä kerrankin, mitä todella halusivat – muiden kommenteista välittämättä. 

Sana imarteleva on muuttunut negatiiviseksi

Kampanjan nimessä mainitaan sana imarteleva, sillä SmartGlamourin perustajan mukaan kyseinen sana on valitettavasti muuttanut sävyään negatiiviseen suuntaan. Hän haluaakin nyt palauttaa sanan sen alkuperäiseen tarkoitukseen. 

– Sana imarteleva ei ole huono yksinään käytettäessä. Sen määritelmä on oikeastaan miellyttävä tai ilahduttava, mutta monesti ihmiset tarkoittavat imartelevilla vaatteilla sitä, että näytät hoikalta, vaatefirman omistaja Mallorie Dunn kertoo blogissaan.   

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Erityisesti naiset saavat alituisesti kuulla, että heidän tulisi laihduttaa tai muokata muuten kehoaan.

– Naisilla ei saisi olla näkyvää rasvaa, selluliittia tai muitakaan puutteita, Dunn lisää.

Arvostelu on lisääntynyt erityisesti sosiaalisen median myötä.

– Vaikka luulet tekeväsi naiselle palveluksen, välillä on yksinkertaisesti vain parempi jättää kommentit muiden vartaloista sanomatta, Dunn lisää.

Napapitoja ja toppeja 

Kehon lisäksi naiset saavat usein kuulla arvostelua myös käyttämistään vaatteista. Varsinkin isokoisia naisia kehotetaan usein käyttämään peittävämpiä vaatteita. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Myös ihon virheet ovat usein syy naisen kehon kommentointiin. Kampanjaan osaa ottavalla Liz Richardsilla on selässään leikkaushaava, jonka hän peittää usein huivilla ilkeiden kommenttien vuoksi.

– Kerran kuntosalilla eräs nainen tuli luokseni ja käski pukea peittävämmän paidan päälle, sillä kukaan ei kuulemma halua nähdä arpeani, Richards kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Laita tytöt piiloon, on kommentti, joka on jäänyt erityisesti kurvikkaan Mikaela Lynnin mieleen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Käsivarsiensa vuoksi paljon kritiikkiä saanut Linni Rutledge kertoo kampanjan kuvausten tunnelman olleen erittäin kannustava, ja niin se tulisi hänen mukaansa olla myös tavallisessa arjessakin. 

Lähde: SmartGlamour

Lue myös:

    Uusimmat