"Unohtakaa hygge, vedetään päntsdrunk" – kalsarikännit käännettiin englanniksi: "Suomessa tämä on kansallisesti juhlistettu ajanviettotapa"

BBC:n mukaan kalsarikännit, englanninksi siis päntsdrunk, pesee muut trendit rentoudellaan.

Miten "kalsarikännit" lausutaan? Video neuvoo!

"Unohtakaa hygge, vedetään päntsdrunk", toteaa BBC artikkelissaan. Kalsarikännien käsite on ollut olemassa jo kauan, mutta nyt termi on käännetty humoristisesti englanniksi.

Aiheesta on julkaistu englannissa kirja Päntsdrunk: The Finnish Art of Drinking at Home. Alone. In Your Underwear.

Päntsdrunk "ei ole merkki romahduksesta"

Kalsarikännejä kuvaava englanninkielinen termi syntyy sanoista "pants", housut, sekä "drunk", humala. Pants-sana on luonnollisesti kirjoitettu ä-kirjaimella.

– Päntsdrunk on englannistettu sana suomalaisille kalsarikänneille, termille, joka tarkoittaa kirjaimellisesti "juon kotona yksin alusvaatteissani". Ja kyllä, Suomessa tämä on täysimittainen, kansallisesti juhlistettu ajanviettotapa (eikä merkki pienestä henkisestä romahduksesta), BBC kuvailee.

– Eikö olekin hauskaa oppia uusia asioita eri kulttuureista?

"Päntsdrunk on sitä, mitä muut lupasivat olla, mutta eivät olleet"

Sivuston mukaan päntsdrunk ei ole "omahyväinen" tai "saavuttamaton" tavoite, toisin kuin hygge, lagom ja plogging. BBC:n mukaan esimerkiksi kotona rentoilua korostava hygge-trendi kuulosti teoriassa ihanalta idealta, mutta käytännössä se oli jotakin aivan muuta.

– Paine siitä, että suorittaa täydellistä Instagramiin sopivaa joulukuvaelmaa vuoden ympäri oli oudolla tavalla stressaavaa ja kilpailunhalusta, BBC sanoo.

– Päntsdrunk on sitä, mitä muut skandinaaviset lifestyle-trendit lupasivat olla, mutta eivät olleet: rentoa ja nautinnollista!

"Tuen päntsdrunkia täysillä". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Päntsdrunk ei ole "omahyväinen" trendi

Lopuksi BBC muistuttaa, ettei "päntsdrunkia" kannata harrastaa paetakseen ongelmiaan alkoholiin – kyseessä on vain yksinolo kotosalla, ilman housuja, mukavan tv-ohjelman edessä juomaa nauttien.

– Vakavasti ottaen, ei ole yllätys, että Suomi on nimetty maailman onnellisimmaksi paikaksi.

Lähde: Bbc.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja