Mainos

Tyydy siihen, mitä sinulla on – uusi ruotsalaistrendi peräänkuuluttaa kohtuutta

Ruotsalaistrendi kehottaa meitä olemaan tyytyväisiä siihen, mitä meillä on. Aina ei tarvitse pyrkiä parempaan. 

Viime syksynä suosioon noussut tanskalaistermi ”hygge” on peräänkuuluttanut nautiskelua ja rentoa kotona olemista. Muutama viikko sitten brittilehti The Times mainitsi puolestaan suomalaisen sisun olevan tällä hetkellä kuumin juttu.

Jos takkatulen äärellä nautiskelu tai suossa hiihtäminen eivät ole sinun juttujasi, ei huolta. Seuraavaksi trendiksi ennustettu ruotsalaistermi ”lagom” peräänkuuluttaa kohtuullisuutta.

Tyytyväisyyden tunne avainasemassa

Lagom on ruotsia ja tarkoittaa kohtuutta; ei liikaa, eikä liian vähän. Se kattaa kaikki elämän osa-alueet aina ruoasta, vaatteisiin ja työhön. Sana on lyhenne lauseesta ”laget om”, joka tarkoittaa kirjaimellisesti keskellä olemista. Pohjoismaalaisen lifestylen asiantuntija Bronte Aurellin mukaan peräisin viikinkiajalta, jossa termiä sovellettiin juomiseen. Juo kohtuudella, ja jokainen saa siemauksensa.  

– Ratkaiseva tekijä lagomille on tyytyväisyys, tunne siitä, että asiat riittävät sillä tavalla kuin ne ovat, Aurell toteaa.

Aurellin mukaan ensimmäinen askel kohti kohtuullisempaa elämää on ymmärtää, että mikä on hyväksi yhteisölle, on hyväksi myös yksilölle. Yhden ei tarvitse raataa toisten puolesta, vaan kaiken voi jakaa – niin työt kuin palkkiotkin.

Tarjoaa vaihtoehtoisen ajattelutavan

Naisen mukaan pohjoismaalaiset eivät aina itse tiedosta omaa kohtuullisuuttaan, niin syvästi se on kiinni kulttuurissamme.

– Skandinaviassa tasapaino ja kohtuullisuus ovat läsnä kaikessa, mitä teemme, aina työtunneista siihen, kuinka monta kakkupalaa syömme yhdeltä istumalta. Kuinka paljon maitoa laitamme kahviin ja kuinka suuri on annoskokomme, Aurell toteaa.

Sama kohtuullisuus jatkuu naisen mukaan myös muodissa ja sisustuksessa. Panostamme kestäviin ja käytännöllisiin materiaaleihin, jotka kestävät monta kymmentä vuotta.

– Lagomin filosofia on kauniin yksinkertainen ja tarjoaa vaihtoehtoisen ajatuksen sille, että etsisimme aina jotain parempaa. Meidän moderni elämämme saa meidät usein pyrkimään parempaan, mutta lagom kannustaa kaiken kattavaan tasapainoiseen elämään; kaikkea maltillisesti, ruotsalaisen Lagom-lehden Elliot Stock selittää. 

Hyggeilyn asiantuntija Wiking paljastaa onnen salaisuuden.


Lähde: Telegraph 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.