Tyttöystävä luki lehteä ja kertoi yllättävästä havainnosta – pian Huuhkajat-pelaajan ura sai uuden käänteen: "Ei kaikkia krediittejä"

8:12
Katso videolta Robert Taylorin ensimmäinen A-maajoukkuemaali, jonka hän iski sunnuntaina Kansojen liigassa Bulgariaa vastaan.

Ensimmäisen A-maajoukkuemaalinsa sunnuntaina tehnyt suomalaisjalkapalloilija Robert Taylor on edustanut vuoden alusta lähtien Norjan pääsarjassa pelaavaa Brannia. Siirtoa edelsi värikäs tapahtumaketju, johon oman mausteensa toi Taylorin tyttöystävä.

Keskikenttämies Taylor pelasi Brannia ennen norjalaisessa Tromsössä vuodesta 2018 eteenpäin. Vuosi 2019 meni kuitenkin Tromsöltä heikosti, päävalmentaja Simo Valakari sai potkut huhtikuussa ja kausi päättyi kuitenkin Tromsön putoamiseen liigasta. Tämän jälkeen tammikuussa 2020 tiedotettiin Taylorin solmimasta kolmivuotisesta sopimuksesta pääsarjaseura Branniin.

Taylor kertoi tuolloin tuoreeltaan, että hänen tyttöystävänsä oli lukenut Brannin olevan kiinnostunut hänestä, minkä jälkeen hän halusi seuraan heti. MTV Urheilu tiedusteli maanantaina Huuhkajien mediatilaisuudessa, miten siirto tarkemmin meni.

– Se meni sillä lailla, että tyttöystävä luki norjalaista lehteä, jonka otsikossa luki, että Brann olisi kiinnostunut. Minä sain sitä kautta asian sitä kautta tietooni. Laitoin agentille viestiä, ja hän oli jo ihan tietoinen tästä. Tyttöystävälle ei voi antaa kaikkia krediittejä, Taylor kertasi hymyillen.

Taylor ei varmaksi muista, oliko agentti aloittanut keskustelut seuran suuntaan jo aiemmin, mutta sanoo, että mahdollisesti.

– En ole sen enempää kysellytkään, kun sen siirron sain tehtyä.

Taylor on ollut iloinen tilanteestaan Brannissa. Otteluita hän on pelannut seurassa jo 20, ja maaleja suomalainen on tehnyt kolme.

– Olen päässyt pelaamaan paljon ja saanut hirveästi vastuuta. Olen tosi kiitollinen siitä. Kun pääsee pelaamaan Norjan pääsarjaa, siinä kehittyy varmasti.

"Englannissa futis oli erilaista"

Kuopiolaissyntyisellä, 25-vuotiaalla Taylorilla on jo runsaasti kokemusta ulkomailta. Tromsötä ennen hän oli vuoden verran ruotsalaisessa AIK:ssa, jonne hän siirtyi RoPSista. Nuorempana hän edusti isänsä, ex-jalkapalloilija Paulin synnyinmaassa Englannissa Nottingham Forestia (2008– 09), Lincoln Cityä (2011–13) ja oli lainalla Boston Townissa 2013.

– Englannissa futis oli vähän erilaista, fyysistä, ja junnufutis oli aika lailla samanlaista, mitä edustuksessa. Paljon tapellaan kentällä ja kaksinkamppailuita. Pientä kovuutta sain siitä, ja muutenkin päivittäinen tekeminen siellä oli kovalla tasolla.

– Olin aika pieni kooltani, niin en saanut silloin mahdollisuutta edustusjoukkueessa, 181-senttinen Taylor muisteli.

Mahdollisuuksia on kuitenkin sittemmin muualla siunaantunut. A-maajoukkueessa Taylor on nyt pelannut 13 ottelua, ja maalitili avautui tuoreessa kamppailussa, voitokkaassa Kansojen liigan ottelussa Bulgariaa vastaan sunnuntaina. Taylor tuikkasi pallon rysään Teemu Pukin epäonnistuneen laukauksen jälkeen Helsingin Olympiastadionilla 6 587 katsojan edessä. Maalin lisäksi Taylorille maistui näin suuren katsojajoukon edessä pelaaminen, kun koronapandemian myötä katsojien pääsy otteluihin on rajoitettu.

– Aivan valtava tukihan se on, kun pääsee vihdoin pelaamaan fanien edessä. Olen koko kauden pelannut Norjassa 200 ihmisen edessä. Se on pieni määrä verrattuna siihen, mitä sunnuntaina oli. Oli aivan huikea fiilis pelata fanien edessä.

Taylor kokee, että muuten koronapandemia ei ole jalkapalloilijoihin vaikuttanut monien elämänalojen kaltaisesti.

– Minun elämäni on muutenkin sitä, että menen treeneihin ja kotiin. Nyt se on ollut vain sitä periaatteessa. Muihin se on varmasti vaikuttanut pahemmin, niin turha minun on valitella minun tilanteestani, hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja