Lukas Hradecky heitti piikkiä valopilkun ensimmäisestä Huuhkajat-maalista – Robert Taylor virnisti sivalluksen kuultuaan

8:12
Katso videolta Robert Taylorin ensimmäinen A-maajoukkuemaali, jonka hän iski sunnuntaina Bulgariaa vastaan.

Maalihanansa Suomen jalkapallomaajoukkueessa sunnuntaina avannut Robert Taylor sai median edessä hyvähenkistä naljailua Huuhkajien luottomaalivahti Lukas Hradeckylta.

Vasemmalla laidalla pelannut Taylor tälläsi Suomen avausmaalin 2–0-voittoon päättyneessä Kansojen liigan ottelussa Bulgariaa vastaan. 25-vuotiaan Taylorin ensimmäinen Huuhkajat-maali syntyi hänen uransa 13. A-maaottelussa.

Tilannetta edelsi Jere Urosen keskitys vasemmalta laidalta maalille, jossa Joel Pohjanpalo pudotti pallon Teemu Pukille. Pukin laukaus epäonnistui, mutta pallo päätyi Taylorin eteen, ja kuopiolaissyntyinen pelimies kurotti pelivälineen häkkiin.

– Jere sai loistavan puolenvaihdon Joonalta (Toivio). Katsoin, että Jerellä on nyt sen verran aikaa, että hän ei tarvitse minua sinne tueksi. Juoksin saman tien boksiin, ja Teemu syötti flipperillä minulle. Siitä sain tökättyä sisään, Taylor kuvaili.

– Oli aivan mahtava fiilis, vielä kun oli faneja ja kuuli omaa nimeä huudettavan. 

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky virnuili Taylorille, että ”oli jo aikakin, että hän alkoi häkkejä paukuttamaan”. Taylor virnisti tämän kuultuaan itsekin.

– Kyllä täällä on nyt sen verran pyöritty, että oli se maali aikakin tehdä. Oli se pieni helpotus, Taylor sanoi.

– Syötin aiemmin Irlanti-pelissä, ja nyt tein maalin. Aika tuurilla pääsin siihen paikalle, mutta olen tietenkin iloinen siitä. Turha sitä on piilotella, hän korosti.

"Mennyt paljon eteenpäin"

Vuonna 2017 A-maajoukkueessa debytoinut, varhaisina pelivuosinaan englantilaisseurojakin Nottingham Forestia myöten edustanut Robert Taylor on voinut jäädä suurelle suomalaisyleisölle vielä tuntemattomaksi nimeksi.

– Pelaamiseni koostuu aika lailla siitä, että pääsen rakentamaan hyökkäyksiä. Mistä ikinä löydän tilaa, se on minulle paras paikka, Taylor luotaili.

Miehen maine on kiirimässä, kun peliaikaa on siunaantunut ja tulosta on tullut Huuhkajissakin. Kuten Taylor toi esiin, edellisessä Kansojen liigan ottelussa syyskuun alussa hän syötti Irlantia vastaan Fredrik Jensenin tekemän ottelun ainoan maalin.

– Se, että pääsi pelaamaan, on hieno juttu. Olen saanut vastuuta kahden viimeisen pelin aikana Kansojen liigassa. Siitä olen tosi kiitollinen, ja haluan esiintyä kentällä mahdollisimman hyvin, että se jatkuisi.

Huuhkajien kannalta arvossaan on, että Taylor on saanut hyvin vastuuta seurajoukkueessaan, Norjan pääsarjassa pelaavassa bergeniläisessä Brannissa, jonka riveihin hän liittyi tammikuussa kolmevuotisella sopimuksella edustettuaan aiemmin Tromsöta.

– Hän on kehittynyt hyvin ja mennyt paljon eteenpäin. Hänellä on iso rooli Bergenissä, ja nyt vihdoinkin osui maajoukkueen kanssa. Hän tulee varmaan olemaan meille iso assetti (vahvuus) vielä, Hradecky kehui.

Huuhkajat-maalivahti arvioi samalla Taylorin nostaneen maajoukkueessa osakkeitaan maalin myötä.

– Hyvä, että pelaajat onnistuvat. Kilpailu vain kovenee EM-kisoja kohti. Se tarkoittaa, että jokainen joutuu pelaamaan paremmin. Se on joukkueelle tietenkin hyvä juttu.

"Mitä enemmän kilpailua, sen parempi"

Huuhkajien yläpäässä alkaa toden totta olla paikoille tunkua. Nyt seurajoukkuevelvollisuuksien myötä Pohjois-Amerikkaan jäänyt Robin Lod on vakiinnuttanut paikkansa oikealla laidalla, mutta vasemmalle on tarjolla Taylorin ohella Ilmari Niskasta, Pyry Soiria ja nyt sivussa olevaa Lassi Lappalaista. Eilen Niskanen pelasi oikealla laidalla Taylorin viiletettyä vasemmalla.

– Se vain kehittää pelaajia, että on kilpailua. Mitä enemmän kilpailua, sen parempi. Täällä on hyviä jätkiä, emmekä ota näitä valintoja niin henkilökohtaisesti. Menemme ja annamme parhaamme joukkueelle – ei muuta voi pyytääkään, Taylor totesi sisäisestä kilpailutilanteesta.

Seuraavaksi Huuhkajilla on aika antaa Kansojen liigassa parasta keskiviikkona, kun Helsinkiin saapuu vieraaksi Irlanti, jonka joukkuetta koronatilanne on aavistuksen kourinut ja jolla on viisi pelaajaa karanteenissa. Irlanti pelasi eilen maalittoman tasapelin Suomen aiemmin kukistanutta ja Kansojen liigan lohkoa johtavaa Walesia vastaan.

– Veikkaan, että Irlanti tulee vielä kovempaa kuin kuukausi sitten. He varmasti haluavat näyttää, että se ei ollut heidän tasoistaan. Siellä on kovia pelaajia. Meidän pitää olla valmiina siihen, Taylor varoitteli.

Hradecky näkee, että Huuhkajilla on varaa parantaa Bulgaria-ottelusta. Pallollisissa ratkaisuissa on paikoin terästettävää, ja muutamat keskitystilanteet Huuhkajat puolusti löperösti.

– Nyt pelattiin 4–4–2:lla ja Irlannissa pelattiin 3–5–2:lla. En tiedä, millä lähetään keskiviikkona, mutta heillä on vaarallisia laitapelaajia ja Valioliiga-pelaajia kuitenkin täynnä joukkue, niin kyllä siellä taitoa riittää.

– Meillä oli kuitenkin siellä peli kontrollissa ja pelasimme hyvin. Samantasoinen ja samannäköinen esitys, niin luulen, että pystytään voittamaan keskiviikkona, Hradecky painotti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja