Komea ryhtiliike! Bulgaria jäi Huuhkajien jyrän alle Olympiastadionilla

Robert Taylor ja Fredrik Jensen nousivat Huuhkajien sankareiksi Olympiastadionilla pelatussa Kansojen liigan ottelussa, kun Bulgaria kaatui lukemin 2–0.

Pelijärjestelmällä 4–4–2 pelannut Huuhkajat teki selkeän ryhtiliikkeen surkean, numeroin 1–5 hävityn Puola-ottelun jälkeen. Suomi hallitsi peliä, iski tarvittavat maalit ja puolusti tyylikkäästi lopun johtoasemassa.

Bulgarian nuori joukkue oli aseeton hyvällä asenteella pelanneiden suomalaisten puristuksessa.

Suomella on kasassa kolmen Kansojen liigan ottelun jälkeen kuusi pistettä. Bulgarialla pisteitä on edelleen vain yksi.

Suomi kohtaa seuraavaksi Irlannin keskiviikkona.

Taylorille avausosuma

Kotijoukkue vei peliä avausjaksolla, eikä Bulgaria saanut kuin satunnaisia paikkoja. Glen Kamara dominoi tuttuun tyyliinsä peliä keskialueella.

Teemu Pukki oli järjestelemässä monia hyviä tilanteita Suomelle. Hän laukoi vaarallisesti itse 18. minuutille ja petasi myöhemmin paikan Ilmari Niskaselle.

Robert Taylor, 25, oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa uransa neljännessä A-maaottelussa. Hän iski Suomen avausmaalin 52. minuutilla.

Norjalaisessa SK Brannissa pelaava Taylor sai Pukin epäonnistuneesta laukausyrityksestä pallon aivan maalin eteen, josta hän lapioi sisään ensimmäisen osumansa Huuhkajien paidassa.

Taylorille siunaantui jo avausjaksolla kelvollinen maalipaikka. Hän selviytyi muutenkin urakastaan hyvin.

Hyökkääjä Fredrik Jensen ei turhaan aikaillut, kun hän tuli vaihdosta Joel Pohjanpalon tilalle 65. minuutilla. Hän teki itselleen taitavasti tilaa rangaistusalueen ulkopuolella, ja pallo oli maalissa jo kahden minuutin kuluttua vaihdosta.

Maali oli Jensenin A-maajoukkueuran kuudes.