Tyttö sai karmean videon verta vuotavalta ja hysteerisesti itkevältä 15-vuotiaalta ystävältään puistosta Turussa: "Minut on raiskattu!"

Miten uusi laki kiristää seksuaalirikosten määrittelyä ja rangaistuksia? 9:52
Miten vuoden 2023 alussa voimaan tullut laki kiristää seksuaalirikosten määrittelyä ja rangaistuksia?

Viime kesäkuun alussa nuori tyttö sai poikkeuksellisen järkyttävän videoviestin 15-vuotiaalta ystävältään. Hysteerinen kaveri oli kuvannut videon itsestään Turun keskustassa sijaitsevassa Puolalanpuistossa ja kertoi tulleensa raiskatuksi.

Video toimi myöhemmin todisteena oikeudessa. Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi uhrin henkilöllisyyden salassapidettäväksi.

Tapahtumat alkoivat, kun 21-vuotias mies tapasi deittisovellus Tinderissä 15-vuotiaan tytön, joka huijasi olevansa täysi-ikäinen. Nuoret tapasivat ensimmäisen kerran toukokuun lopussa Aurajokirannassa Turun keskustassa ja tyttö tunnusti miehelle oikean ikänsä.

Käveltyään hetken jokirannassa mies ja tyttö siirtyivät Samppalinnanpuistoon. 

Puistonpenkillä tyttö istui miehen syliin. Mies ryhtyi suutelemaan tyttöä ja työnsi väkisin kätensä tämän housuihin. 

Tytön vastusteluista huolimatta mies raiskasi tytön pitäen tätä kuristusotteella kiinni kaulasta.

Uusi tapaaminen

Viikon kuluttua ensimmäisestä tapahtumasta mies sai houkuteltua passiivisen tytön uudestaan tapaamiseen. Tällä kertaa osapuolten tie vei Puolalanpuistoon.

Tyttö joutui väkivaltaisen raiskauksen uhriksi. Tällä kertaa mies paitsi kuristi tyttöä, takoi tämän päätä seinää vasten ja piteli kättä hänen suunsa edessä estäänkseen avunhuudot.

Kuristusote oli niin raju, että tyttö menetti tajuntansa. Tekonsa jälkeen mies jätti uhrin verissään lojumaan pusikkoon. Väkivalta aiheutti tytölle verenvuotoa eri paikkoihin, useita verestäviä ruhjeita, kuhmuja, mustelmia ja verenpurkaumia pään, kaulan, rintakehän ja selän alueelle.

Hysteerinen tyttö kuvasi itsestään videon, jossa hänen molemmista sieraimistaan valui verta, hiuksissa oli multaa sekä lehtiä ja hänen alaruumiinsa oli riisuttu paljaaksi. Tämän videon hän lähetti kaverilleen.

Mies kiisti rikokset

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta lapsenraiskauksesta ja törkeästä lapsenraiskauksesta. Mies kiisti molemmat rikokset.

Mies myönsi, että oli tavannut tyttöä kahdesti, mutta luulleensa tätä 16-vuotiaaksi. 

Mies myönsi olleensa ensimmäisellä tapaamiskerralla tytön kanssa sukupuoliyhteydessä, mutta se oli hänen mukaansa tapahtunut yhteisymmärryksessä. Toisella kerralla mitään sukupuoliyhteyttä ei miehen mukaan tapahtunut.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus kuuli myös kolmea todistajaa. Ensimmäinen heistä oli saanut soiton uhrilta Puolalanpuiston tapahtumien jälkeen kesäkuun alussa.

Puhelussa tyttö oli itkenyt hysteerisesti ja kertonut joutuneensa raiskatuksi. Tuttava oli lähtenyt tytön luokse, mutta paikalla olivat jo poliisi ja ambulanssi.

Tuttavan mukaan uhri oli aivan paniikissa, hänen vaatteensa olivat rikki ja hiukset sekaisin ja täynnä lehtiä.

Toinen todistaja oli puistovideon saanut kaveri. Kolmas todistaja oli miehen seurustelukumppani, joka kertoi asuneensa miehen kanssa yhdessä tapahtuma-aikaan.

Nainen kuvaili, että mies oli saapunut kotiin kesäkuun alussa polvet mullassa ja kertonut kaatuneensa.

Uhrin kertomus sai tukea

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi, että miehen menettely täytti lapsenraiskauksen ja törkeän lapsenraiskauksen kriteeristön.

Oikeus piti uhrin kertomuksia tapahtumista johdonmukaisilta, luontevilta ja yksityiskohtaisilta. Lisäksi uhrin kertomuksia tukivat osapuolten viestit toisilleen, puistovideo, soitto tuttavalle, lääkärintutkimuksen löydökset, miehen dna-tunnisteen löytyminen siemennestenäytteestä, valvontakameratallenteet ja miehen puhelimen paikantuminen tapahtuma-alueelle.

Lisäksi uhrin kertomusta tukivat todistajakertomukset.

Sen sijaan miehen kertomusta oikeus piti epäluotettavana, sekavana ja ristiriitaisena. Miehen kertomus tapahtumista vaihteli, eikä hän pystynyt todistamaan helpostikin todistettavissa olevia asioita kuten kaverin tapaamista.

Mies kertoi olleensa jälkimmäisen tapahtuman aikaan niin humalassa, että oli lopulta sammunut puistoon. Tätä eivät tukeneet sen enempää valvontakameratallenteet kuin puolison kertomuskaan.

Mies vetosi olleensa tapahtumien aikaan lievän kehitysvammaisuutensa takia syyntakeeton tai ainakin alentuneesti syyntakeinen ja vaati päästä mielentilatutkimukseen. Oikeus määräsi miehen mielentilatutkimukseen.

Uhri vaati mieheltä yhteensä lähes 24 000 euron kärsimyskorvauksia.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus ratkaisee mielentilatutkimuksen valmistumisen jälkeen sen, mihin rikoksiin mies syyllistyi ja mikä rangaistus niistä on oikeudenmukainen. Samalla oikeus ratkaisee uhrin oikeuden vahingonkorvauksiin.

Oikeus määräsi miehen edelleen pidettäväksi vangittuna.

Katso myös:

MTV:n rikostoimittajat: Kenraali vankilaan raiskauksesta 9:44
Rikostoimittajat keskustelivat syyskuun alussa kenraalin raiskaustuomiosta.

Lue myös:

    Uusimmat