Sattumanvaraisesti asuntoon parvekkeen kautta tunkeutunut vangittiin epäiltynä törkeästä raiskauksesta Helsingissä, uhri sai leikkaushoitoa vaativat vammat

Helsingin Jätkäsaaren parveketunkeutuja vangittiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa todennäköisin syin törkeästä raiskauksesta ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta epäiltynä.

Mies tunkeutui viime viikon lauantain vastaisena yönä kello 2.39 Jätkäsaaressa Livornonkadulla asuntoon parvekkeen kautta. Asunto sijaitsee katutasossa.

Nuori nainen oli nukkumassa kotonaan, kun hänelle entuudestaan tuntematon mies tunkeutui asuntoon ja raiskasi naisen. Väkivaltateon jälkeen mies poistui paikalta.

Uhri soitti itse hätäkeskukseen. 

Nainen sai leikkaushoitoa vaativan vamman ja hänet vietiin sairaalaan. Nämä rikosnimikkeet kertovat sen, että mies oli varustautunut astalolla, eli hänellä oli tekoväline mukanaan, mutta en kerro mikä se oli, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen Helsingin poliisista kertoo.

Mies saatiin kiinni tiistaina

Poliisi julkaisi viime sunnuntaina tiedotteen, jossa se kertoi väkivaltarikoksesta ja pyysi yleisöltä havaintoja epäillystä miehestä, jota ei ollut tavoitettu. Miehen tuntomerkeiksi kerrottiin, että hän on tummaihoinen, noin 25–30-vuotias ja hänellä on lyhyt siilitukka. Mies on pitkä ja normaalivartaloinen.

Poliisi sai miehen kiinni tiistaina Helsingissä.

– Hän jäi kiinni aika nopeasti sen jälkeen, kun saimme hänet identifioitua, Antikainen kertoo. 

Poliisi ei ole kertonut, miten mies meni sisään asuntoon, mutta Ilta-Sanomien haastattelema uhri kertoi, että hänen asuntonsa lasitetun parvekkeen yksi lasista oli auki, eikä ulko-ovi ollut lukossa. Nainen oli ajatellut, ettei kukaan voisi häiritä hänen rauhaansa.

Antikaisen mukaan epäilty on ollut kuulusteluissa yhteistyökykyinen. 

– Tällä naisella ja miehellä ei ole mitään yhteyttä toisiinsa. Se tiedetään tällä hetkellä, että mies on sattumanvaraisesti mennyt tähän asuntoon.

Poliisi pyysi yleisöltä vihjeitä miehestä, mutta mies saatiin kiinni poliisin oman toiminnan kautta.

– Yleisövihjeissä oli tutkintaa ohjaavia tietoja, joten kiitämme kaikista vihjeistä. Korostan, että pienikin tieto voi olla sellainen, josta on meille hyötyä.

Lue myös:

    Uusimmat