15-vuotias raiskasi tuntemattoman naisen risteilylaivan hytissä

Helsingin hovioikeus tuomitsi tekohetkellä 15-vuotiaan nuorukaisen tämän raiskattua naisen laivan hytissä risteilyllä vuonna 2017.

Nuorukainen oli kohdannut naisen risteilyllä, suudellut tätä ja kutsunut tämän hyttiin juomaan alkoholia ja juttelemaan. Hytissä hän kuitenkin työnsi naisen sohvalle ja hiuksista kiinni pitämällä pakotti tämän ottamaan peniksen suuhunsa. 

Raiskaus päättyi nuorukaisen saatua siemensyöksyn naisen topille.

Jos olet raiskattu, pahoinpidelty tai ryöstetty voit joutua odottamaan käsittelyä kolme vuotta –"Tilanne tulee vain entisestään pahenemaan" 5:51
Jos olet raiskattu, pahoinpidelty tai ryöstetty voit joutua odottamaan käsittelyä kolme vuotta –"Tilanne tulee vain entisestään pahenemaan."

Käräjäoikeus hylkäsi nuoren miehen syytteet. Hovioikeus kuitenkin katsoi, että näyttö teosta oli riittävän varmaa: Naisen keholta ja vaatteista löytyi siemennestejäämiä ja syytetylle sopivaa DNA:ta. Lisäksi nainen oli kertonut tapahtuneesta samansisältöisesti ystävilleen välittömästi tapahtuneen jälkeen.

Ystävän suostuttelun jälkeen nainen teki asiasta rikosilmoituksen. Tapahtuneen puolesta puhuivat myös naisen mustelmat ja hänen romahtanut henkinen vointinsa.

Hovioikeus tuomitsi vuonna 2002 syntyneen miehen nuorena henkilönä tehdystä raiskauksesta yhden vuoden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi mies määrättiin maksamaan uhrille korvauksia yli 7 000 euroa.

Miten uusi laki kiristää seksuaalirikosten määrittelyä ja rangaistuksia? 9:52
Miten uusi laki kiristää seksuaalirikosten määrittelyä ja rangaistuksia?  

Lue myös:

    Uusimmat