Mainos

Tutkimus paljastaa ihmisille sopivimmat lemmikit – koira ei ole mukana listalla!

Anteeksi koiraihmiset. Anteeksi kissaihmiset. Tutkijoiden mukaan nämä maailman suosituimmat lemmikit eivät ehkä sittenkään sovellu ihmisille kaikista parhaiten.

Joukko eläinten hyvinvoinnin asiantuntijoita on nyt vihdoin selvittänyt, mitkä eläimet olisivat sekä ihmisen että eläimen kannalta sopivimpia toisilleen.

Hollannissa Wageningenin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan ihmisten kannattaisi ryhtyä harkitsemaan perinteisten lemmikkien lisäksi myös erikoisempia vaihtoehtoja. Tulosten mukaan ihmisten kanssa yhteensopivimmat lemmikit eivät ole nimittäin sieltä perinteisemmästä päästä.

Tutkimus auttaa eläintarhoja kehittämään toimintaansa

Tutkijat listasivat 90 eri eläinlajia järjestykseen niiden biologian, tarpeiden, hyvinvoinnin, vaarallisuuden ja käytöksen mukaan. Eläinlajien käytöstä arvioitiin sen mukaan, kuinka ne käyttäytyvät vankeudessa eläessään. Listauksessa käytettiin apuna myös ulkopuolista asiantuntemusta ja alan yleistä kirjallisuutta.

Tulokset saavat monet taatusti hämilleen, sillä esimerkiksi kissa ja koira ei sijoittuneet listalla 25 parhaan lemmikkieläimen joukkoon. Tulosten mukaan onnellisin eläin lemmikkinä olisi peura. Seuraavana listassa tulevat kenguru, laama ja sivettieläin musanki.

Vaikka tämä tutkimustulos ei ehkä saa meitä hankkimaan itselleen peuraa, se voi hyödyttää eläintarhoja kehittämään toimintaansa ja ymmärtämään paremmin villieläinten käyttäytymistä vankeudessa.

Maatilan eläimillä ja lemmikeillä useita yhtäläisyyksiä

Kissojen ja koirien asemaa on horjuttanut myös eräs Lontoossa tehty tutkimus, jonka mukaan vuohet sopisivat ihmisten lemmikeiksi kaikista parhaiten.

Näiden ihmisten seurassa jo vuosisatoja viettäneillä eläimillä on tutkimuksen mukaan erinomainen kyky kommunikoida ihmisten kanssa, aivan kuten koirillakin. Niiden todettiin myös osaavan auttaa ongelmatilanteissa. 

Video: Oletko koskaan pohtinut, miltä maailma näyttää maailman nopeimman eläimen silmin? Tämän videon avulla olet hieman lähempänä vastausta. 

1:53

Lähteet: Good, CountryLiving 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.