Mainos

Tutkija paljastaa nykyparien suurimman ongelman – tässäkö yleisin syy parisuhteiden kariutumiselle?

Yksi yleinen tapa voi kaataa parisuhteen omaan mahdottomuuteensa.

Pitkä, tumma, komea, hauska, lapsirakas, huumorintajuinen ja hyväpalkkainen. Lista tulevan puolison ominaisuuksista on kasvanut viime vuosina kovaa vauhtia. Enää ei riitä, että pariskunta luottaa toisiinsa ja heille on hauskaa keskenään, vaan kaiken toivotaan olevan täydellistä. Vähempi ei riitä.

Yhdysvaltalaisprofessorin ja aiheesta kirjankin kirjoittaneen Eli Finkelin mukaan nämä vaatimukset toteutuvat hyvin harvassa suhteessa, mikä puolestaan ajaa parisuhteen helposti ongelmiin – ja jopa eroon.

Parisuhdetta tulisi tarkastella realistisin silmin

Finkelin mukaan viimeisen sadan vuoden aikana odotukset avioliitolle ja parisuhteelle ovat hämärtyneet kulttuurimuutoksen vuoksi. Sen lisäksi, että puolisolta vaaditaan tiettyjä ominaisuuksia, hänen oletetaan myös omistautuvan täysin parisuhteelle ja puolisolleen. Täydellisen puolison odotetaan tekevän meistä viehättäviä, fiksuja, hauskoja, seksikkäitä – kaikkia näitä samaan aikaan. 

– Odotamme, että puolisomme auttaa meitä kasvamaan ja avustaa matkalla kohti parempaa minää. Olevan autenttisia versioita itsestämme, Finkel toteaa.

Odotukset parisuhdetta ja puolison täydellisyyttä kohtaan ovatkin juuri niitä asioita, jotka Finkelin mukaan koituvat nykyisin monen suhteen kohtaloksi.

– Kehottaisin kaikkia miettimään, mitä etsit tästä suhteesta ja päättää, ovatko odotuksesi realistisia siinä valossa, kuka olen ja kuka kumppanini on.

Finkelin teorian mukaan meidän tulisi hyväksyä se tosiasia, että odotuksemme ovat usein liian suuria. Älä siis aseta liikaa paineita kumppanillesi, jos haluat välttyä jatkuvilta pettymyksiltä.

Lähde: TheAtlantic

***

4:22

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.