Tuskasteletko puuttuvia senttejä? Turhaan – 15 syytä, miksi on oikeasti mahtavaa olla lyhyt

Nämä ongelmat vain lyhyt nainen voi ymmärtää! 0:30
Videolla puolestaan ongelmia, jotka vain lyhyt nainen voi ymmärtää.

Pituus ei ole kaikki kaikessa, sillä on erittäin ok olla lyhyt. Tässä 15 esimerkkiä, miksi näin on!

Lyhyet ihmiset saavat usein kuittailua pituutensa vuoksi, kun taas pitkien ihmisten pituus kerää ihailevia ja hämmästeleviä katseita.

Muun muassa ammattilaismalliksi tai -koripalloilijaksi on huomattavasti paremmat mahdollisuudet pyrkiä ja päästä, kun pituutta on keskimääräistä enemmän.

Jos olet mielestäsi lyhyt, älä murehdi pituuttasi – se on itse asiassa parasta, mitä sinulle on tapahtunut. Tässä muutama erittäin hyvä syy sille, miksi on erittäin ok olla keskimääräistä lyhyempi yksilö! Syitä ovat listanneet muun muassa sivustot Simplemost ja BuzzFeed.

1. Eturivin paikka

Vaikka moni lyhyt ihminen tuskasteleekin kesäfestivaaleilla sitä, ettei näe lavalle ihmisjoukon keskeltä, astetta lyhyempi varsi voi olla avainasemassa eturiviin pääsyn suhteen.

Lyhyt ihminen pääsee helpommin pujottautumaan ison ihmisjoukon läpi ja kaikkein huomaavaisimmat kanssaihmiset antavat suosiolla päätä lyhyemmälle tyypille tilaa edestään – tai miksei jopa olkapäiltään.

2. Jalkatilan paljous

Moni pitkä ihminen valittaa sitä, etteivät heidän pitkät säärensä mahdu lentokoneen tai auton ahtaaseen jalkatilaan. Lyhyellä ihmisellä ei ole tätä ongelmaa, vaan hän voi nauttia lentomatkasta leveästi istuskellen!

3. Pää säästyy kolhuilta

Siinä missä pitkät ihmiset saavat varoa kolauttamasta päätään ovenkarmeihin tai kaappien oviin, lyhyt ihminen voi huoletta kävellä ja pyöriä ympäriinsä – jopa nokka hivenen pystyssä!

4. Peitto tai huopa ei ole koskaan liian pieni

Onko parempaa tunnetta kuin huopaan käpertyminen koleana ja pimeänä talvi-iltana? Kun pitkä ihminen tuskastelee huovan riittämättömyyden kanssa, lyhyt ihminen voi käpertyä suloiselle kerälle huovan tai peiton alle.

5. Nukkuminen onnistuu missä vain

Oli sänky, patja tai vaikkapa sohva minkä kokoinen tahansa, lyhyet pystyvät nukkumaan huomattavasti mukavammin kuin pitkät ihmiset.

Lyhyen ihmisen ei esimerkiksi tarvitse pelätä, että jalat roikkuisivat sängynreunan yli, vaan hän voi huolettaa ottaa rennon X-asennon ja nauttia unistaan.

6. Etu peleissä ja leikeissä

Lyhyillä ihmisillä on pienoinen etulyöntiasema tietyissä leikeissä ja peleissä. Esimerkiksi piilosta leikittäessä lyhyt ihminen saa jemmattua itsensä parhaisiin piiloihin pienen kokonsa ansiosta.

7. Pyykinpesukoneeseen mahtuu enemmän vaatetta

Yksinkertaistettuna: lyhyt ihminen käyttää lyhyempiä ja pienempiä vaatteita, jolloin pesukoneen rumpuun mahtuu enemmän vaatetta – kuinka kätevää!

8. Kaikenlaisten korkokenkien käyttö on mahdollista

Pitkät naiset saattavat usein olla epävarmoja pituutensa vuoksi, eivätkä siksi halua käyttää korkokenkiä. Syynä voi olla myös se, että korkokengissä pitkä nainen on poikkeuksetta miehiä pidempi, mikä ei käy laatuunsa.

Pitkillä naisilla saattaa olla myös isompi jalka, jolloin sopivien korkokenkien löytäminen aiheuttaa harmaita hiuksia.

Lyhyellä naisella ei tällaisia ongelmia ole – hän voi hypähtää millaisiin korkokenkiin tahansa!

9. Lyhyys kasvattaa luonnetta

Koska lyhyt ihminen saa kerta toisensa jälkeen kuulla kuittailuja pituudestaan, itsensä puolustaminen kasvattaa luonnetta. Monesti lyhyt ihminen saattaa myös hävitä väkijoukkoon, jolloin hänen on täytynyt keksiä keinot, joilla erottua joukosta.

Ehkä juuri siksi lyhyissä ihmisissä saattaakin asustaa erittäin pippurinen tai värikäs luonne, jota moni ei välttämättä osaa odottaa.

10. Pituus käy nuorennusleikkauksesta

Lyhyet ihmiset saattavat näyttää ikäisiään nuoremmilta – ja sekös varsinkin naisille sopii! Mikä onkaan imartelevampaa kuin joutua reilusti yli kolmekymppisenä todistamaan ikänsä viinin ostamisen tai baarin sisäänkäynnin yhteydessä?

11. Terveydellinen näkökulma

Lyhyillä ihmisillä on todettu olevan myös terveydellisiä etuja. Heillä on esimerkiksi pienempi riski sairastua syöpään. Lyhyiden ihmisten on todettu myös elävän pitkiä ihmisiä pidempään.

Norjalaiset tutkijat ovat myös todenneet, että veritulpan riski on pienempi lyhyillä ihmisillä.

12. Luovuus lisääntyy

Jokainen lyhyt ihminen on varmasti joutunut tuskastelemaan pituutensa vuoksi erilaisissa tilanteissa. Esimerkiksi kaupassa tuotteet ovat liian korkealla tai aikuisten osastolta ei löydy housuja, joiden lahkeet olivat edes likimain oikean mittaiset.

Siksi moni lyhyt ihminen onkin joutunut luovimaan ja keksimään vaihtoehtoisia ratkaisuja erilaisten kimuranttien tilanteiden varalta.

13. Kumppani on tuskin koskaan lyhyempi

Tämä on etenkin etu niille naisille, jotka haluavat miehensä olevan itseään pidempi.

14. Lyhyiden ihmisten liitot kestävät

Amerikkalaisyliopiston tekemän tutkimuksen mukaan alle 170-senttiset miehet eroavat 32prosenttia epätodennäköisemmin kuin pidemmät miehet.

Tämä tosin saattaa oleellisesti liittyä ikään, jolloin lyhyet miehet avioituvat. Toiset tutkijat ovat kuitenkin tulleet lopputulokseen, jonka mukaan lyhyet miehet seurustelevat kumppaninsa kanssa pidempään ennen avioitumista, jolloin avioliitto on niin sanotusti vakaammalla pohjalla.

15. Lyhyet miehet harrastavat enemmän seksiä

Vuonna 2014 julkaistun tutkimuksen mukaan lyhyet miehet ovat intiimimpiä tapauksia makuuhuoneen puolella. Tutkimukseen osallistui yli 500 alle 175-senttistä miestä. Lyhyet miehet harrastivat seksiä jopa kolme kertaa enemmän viikossa pitkiin miehiin verrattuna.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat