Näin naisen ulkonäkö vaikuttaa työelämässä menestymiseen – toimitusjohtajalta karu arvio: "Naisena ei kannata pyöristyä liikaa"

Pekka Mattila Studio-ohjelman vieraana kuudennessa jaksossa. 0:52
Pekka Mattila vieraana Studio-ohjelmassa.

Vaikka hoemmekin, että ihmisessä merkitsee ainoastaan sisin, on kauniista ulkonäöstä hyötyjä työelämässä. Studio-ohjelman vieras tutkija ja Aalto University Executive Education -yhtiön toimitusjohtaja Pekka Mattila kertoo karuista tutkimuksista, joiden mukaan ulkonäöllä on huomattava merkitys työelämässä menestymisessä.

– Jos katsoo työelämän kannalta, on selvää, että kannattaa olla pitkä, mutta ei liian pitkä. Erityisesti naisella pituus vaikuttaa ratkaisevan paljon, aloitti Pekka Mattila.

Pituuden lisäksi naisen uraan näyttää vaikuttavan myös paino.

– Naisena ei kannata pyöristyä liikaa, sillä se vaikuttaa palkkaan ja etenemiseen, Mattila sanoo.

Tutkimuksen mukaan huomattava ylipaino vaikuttaa miehilläkin, mutta naisella tuomio tulee paljon aikaisemmin.

Ulkonäkökeskustelu on yhteiskunnallinen asia

Mattila näkee, että samalla kun monet asiat ovat muuttuneet tasa-arvoisemmiksi, ulkonäöstä on tullut yhä eriarvoistavampi asia.

– Ulkonäöstä on tullut tehokas väline välimatkan otossa muihin. Siinä mielessä ulkonäkökeskustelu ei ole pinnallinen asia vaan yhteiskunnallinen asia, Mattila sanoo.

Miksi ulkonäkö sitten on niin tärkeää työelämässäkin? Mattila sanoo, että ulkonäkö on yhteydessä sisäisiin asioihin. Kun ihminen kokee näyttävänsä hyvältä, hän on usein varmempi itsestään, mikä näkyy esimerkiksi luontevuutena.

Studio MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tiistaisin kello 21.

Lue myös:

    Uusimmat