Mainos

Tuotantoon jo lähivuosina – kuvioitu aurinkopaneeli Suomen seuraava hittituote?

7:17

Aurinkopaneloidut vaatteet ja aurinkosähköjärjestelmän hyödyntäminen kerrostaloissa voivat asiantuntijoiden mukaan olla arkipäivää jo lähitulevaisuudessa.

Huomenta Suomen lähetyksessä perjantaina vierailleiden asiantuntijoiden mukaan aurinkosähkön hyödyntäminen tulee kasvamaan lähitulevaisuudessa entisestään. Energia-asiantuntija Janne Käpylehdon mukaan Suomessa on jo nyt pitkät perinteet aurinkoenergian hyödyntämisessä.

– Meiltä löytyy noin 80 000 kesämökkiä, joissa on aurinkosähköjärjestelmä. Niitä on rakennettu paljon viime vuosien aikana, Käpylehto toteaa. 

Valtava potentiaali aurinkosähkön hyödyntämiseksi löytyy Käpylehdon mukaan kerrostaloista, joissa järjestelmän asentaminen nostaisi kiinteistöjen arvoa huomattavasti. 

"Tuotanto tulee pysymään Suomessa" 

Teknologian tutkimuskeskus VTT:n Tapio Ritvonen kertoi lähetyksessä uudesta innovaatiosta, jonka avulla jokainen meistä voi hyödyntää auringonvaloa arjessaan. 

Kuvioidut ja orgaaniset aurinkopaneelikalvot tulevat Ritvosen mukaan olemaan osa niin sisustusta kuin vaatteitakin. VTT on kehitellyt myös menetelmää, jonka avulla kalvoa voidaan hyödyntää myös esimerkiksi langattomassa tiedonsiirrossa. 

– Uskon, että kahden vuoden sisällä teollinen tuotanto on pyörimässä Suomessa. Teknologia on sellaista, johon suomalainen osaaminen on parhaimmillaan, Ritvonen toteaa. 

Katso Janne Käpylehdon ja Tapio Ritvosen haastattelu kokonaisuudessaan videolta artikkelin alusta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.