Tuore äiti puhuu suunsa puhtaaksi synnytyksen jälkeisestä elämästä – ensimmäiset vessareissut kuin painajaisia!

Nuori äiti ja bloggari listasi ylös synnytyksen jälkeiseen elämän liittyviä asioita, joista kukaan ei varoittanut häntä etukäteen. Nämä asiat hän olisi todellakin halunnut tietää!

Tuore äiti julkaisi rehellisen tekstin ajatuksista, joita ensimmäinen synnytyskerta hänessä herätti. Kaksikymmentävuotias äiti Chloe Williams kertoo My Little Sunshine and Me -nettisivuillaan synnytyksen ja sen jälkeisen prosessin olevan asia, joka säikäyttää kenet tahansa. Sivustollaan hän kertoo muun muassa ensimmäisestä vessareissustaan ja epämääräisistä vuodoista, joista kukaan ei varoittanut häntä etukäteen.

– Kun aivosi vihdoin kertovat, että sinun täytyy pissata, vaistosi ajattelee ei, ei tänään, äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pelottelun sijaan Williams haluaa antaa kaikille tuleville äidille neuvon synnytyksen jälkeistä vessareissua varten. Hän kehottaa äitejä pissaamaan ensimmäistä kertaa suihkussa, jossa lämmin vesi hellii herkkiä paikkoja.

Unta kannattaa kerätä varastoon

Pullottava maha ja vuotavat nännit ovat toinen asia, josta äiti haluaa sivustollaan avautua. Hän kuvailee synnytyksen jälkeistä vatsaansa vesipulloksi t-paidan alla, sillä raskauskilot eivät suinkaan katoa saman tien kun olet puskenut lapsen ulos. Muutama tunti synnytyksen jälkeen vatsasi näyttää edelleen samalta kuin muutama tunti ennen synnytystä.

Vaikka äitiys on täynnä ihmeellisiä asioita, vuotavat nännit yllättivät hänet täysin.

– Nuo melko pienet asiat rintojesi päässä muuttuvat yhtäkkiä maitohanoiksi. Et voi tehdä muuta kuin yrittää tehdä olosi mukavaksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Williams haluaa varoittaa myös synnytyksen jälkeisestä väsymyksestä, joka iskee taatusti aivan jokaiselle. Tästä ei kuitenkaan tulisi tuntea syyllisyyttä, päinvastoin.  

–  Kehosi on juuri käynyt läpi käsittämättömän suuren stressin, joten usko minua, kun sanon, että sinun ei tulisi tuntea syyllisyyttä jättäessäsi pikkuisesi puolisosi hoiviin ja ottaessasi itsellesi hieman uniaikaa. Seuraavat viikot tulet heräämään joka yö 3–4 tunnin välein, joten tarvitset sitä varastoon niin paljon kuin suinkin mahdollista, Williams selittää.

Ensimmäinen vessareissu = painajainen

Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäpätöisimpänä asiana hän ottaa esille ensimmäisen kakan. Tarkemmin sanottuna omansa. Hän uskoo, että kaikki synnyttäneet äidit näkevät siitä painajaisia, niin pahalta se tuntuu. Vaikka alku on vaikea, pikkuhiljaa se helpottuu, nainen lupaa.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Juuri kun olet puskenut vauvan ulos, viimeisin asia, mitä haluat tehdä on puskea ulos jotain muuta toista kautta. Jos olet kuin minä, pidättelet siitä niin kauan, kunnes tunnet itsesi sairaaksi.

Williams ei kehota tuoreita äitejä seuraamaan omia jalanjälkiään, vaan menemään vessaan, kun siltä tuntuu, pysymään rauhallisena ja hengittämään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kaiken tämän jälkeen tulet olemaan kuin uusi. Takaisin oma normaali itsesi. Valmiina ensimmäiseen iltaasi ulkona yhdeksän kuukauden jälkeen. Luota minuun. Olet todellakin ansainnut koko viinipullon, et vain kahta lasillista, Williams päättää.

***

3:57

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja