Tulli luuli pysäyttäneensä ison lastin väärennettyjä Applen tuotteita – "jättipotin" takana kiusallinen totuus

Tulli luuli saaneensa jättipotin, mutta riemu oli ennenaikaista.

Applen valmistamien AirPods-kuulokkeiden designille ilkuttiin, kun ne julkaistiin vuonna 2016, mutta sittemmin samanlaista muotoilua on nähty myös kilpailijoiden tuotteissa. Itse asiassa joidenkin kilpailijoiden tuotteet muistuttavat AirPodseja niin paljon, että se on hämännyt jopa viranomaisia.

The Verge kertoo Yhdysvaltain tulli- ja rajaturvallisuuslaitoksen pysäyttäneen John F. Kennedyn lentokentällä New Yorkissa elokuun lopulla lastin väärennetyksi epäiltyjä Applen AirPods-kuulokkeita. Pakkauksia oli kaikkiaan 2 000, ja ne olivat matkalla Hongkongista Nevadaan.

– Jos tuotteet olisivat olleet aitoja, olisi niiden arvo ollut kaupassa 398 000 dollaria, tulli kirjoittaa tiedotteessaan.

– Tulli- ja rajaviranomaiset suojelevat amerikkalaisia lukuisilta vaaroilta päivästä toiseen. Näiden väärennettyjen kuulokkeiden pysäyttäminen kuvastaa oivasti virkailijoidemme valppautta ja omistautuneisuutta tehtävämme menestyksekkäälle suorittamiselle, New Yorkin tullitoimintojen johtaja Troy Miller hehkutti vuolaasti.

Ei mennyt ihan putkeen

Tullin julkaisemissa kuvissa nähdään kuitenkin väärennettyjen AirPodsien sijaan kiinalaisen OnePlus-matkapuhelinvalmistajan Buds-kuulokkeet, jotka esiteltiin kesällä. Kyllä, ne muistuttavat hyvin paljon Applen AirPods-kuulokkeita, mutta eivät ole niiden kanssa identtiset.

Tuotteet on kuvien perusteella myös pakattu niiden oikeisiin ja aitoihin myyntipakkauksiin, joissa kerrotaan tuotteen nimi ja valmistaja varsin selvästi. Pakkaukset ovat hyvin erilaisia kuin Applen tuotteiden pakkaukset.

Toistaiseksi on epäselvää, onko tulli havainnut virheensä.

The Vergen artikkelin jälkeen tullin perjantaisesta twiitistä on tullut hitti. Myös OnePlus USA on käynyt kommentoimassa sen alle.

– Hei, antakaa ne takaisin!

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat