Kun seuraavan kerran mietit maksoitko renkaistasi liikaa, muista Applen pyytävän 849 euroa tietokoneen alle asennettavista pyöristä

Näin vaihdat renkaat autoosi 6:20
Renkaanvaihdossa on syytä olla tarkkana. Katso videolta, mitä kaikkea operaatioon vaaditaan ja miten homma käytännössä hoidetaan.

Applen tietokonepyörät sisältävät käytännössä myös vanteet, joten vertailu ei ole siltä osin täysin reilua.

Kevät – ja tottakai myös syksy – on aikaa, jolloin moni autoilija pohtii uusien renkaiden ostamista. Kyseessä on harvoin mitenkään halpa investointi, ja mikäli automiehen tai -naisen veri vetää laatumerkkien suuntaan, saa satalappusia nakella tiskin yli aika monta ennen kuin haviteltu tuote vaihtaa omistajaa.

Toisinaan autoilijaa saattaa kuitenkin jälkikäteen pohdituttaa, tuliko renkaisiin laitettua sittenkin liikaa rahaa. Kaverit kehuvat halpisrenkaiden ominaisuuksia, eivätkä ne nyt niin huonosti rengastestissäkään pärjänneet.

Vaikka laadukkaat renkaat ovatkin yksi tärkeimmistä liikenneturvallisuutta parantavista investoinneista, joita autoilija voi tehdä auton hankkimisen jälkeen, saattaa kallis investointi jäädä kaivertamaan mieltä – etenkin, jos rahalle olisi ollut muutakin käyttöä.

Tietokoneeseen pyörät 849 eurolla

Mikäli harmituksesta on syystä tai toisesta vaikea päästä yli, voi autoilija lohduttautua sillä, että hän maksoi renkaistaan kuitenkin ainakin todennäköisesti vähemmän kuin mitä Apple pyytää uuden Mac Pro -tehotyöasemansa alle asennettavista pyöristä.

Mac Prossa on oletuksena tavanomaiset jalat, jotka ovat ihan passeli valinta silloin, mikäli tietokonetta ei ole tarpeen siirrellä. Jos tarvetta siirtelyyn kuitenkin on, on myös apua tarjolla – vaan ei mitenkään halvalla.

Jos ruostumattomasta teräksestä ja kumista valmistetut pyörät valitsee Mac Prohonsa koneen ostamisen yhteydessä, on niillä hintaa "vain" 500 euroa. Jos tehomylly tuli kuitenkin hankittua alun perin jaloilla, joutuu pyöristä maksamaan jälkikäteen hulppeat 849 euroa.

Halvinta, 6 599 euron hintaista Mac Pro -kokoonpanoa harkitseva saattaa kauhistella pyörien hintaa, mutta kun kaikilla herkuilla varustettu malli kustantaa yli 65 000 euroa, ei pyörien hinta ole siinä vaiheessa kuin pisara meressä.

Lue myös:

    Uusimmat