Tulipalo nielaisi pariskunnan hääkuvat vuodelta 1999 – hääkuvaaja pelasti tilanteen huikealla tavalla: "Me molemmat aloimme itkeä"

7:20
Valokuvaajat V-P Kangas ja Milla Vahtila kertovat, miten löydät hyvän hääkuvaajan!

Marc ja Mary menettivät tulipalossa paitsi kotinsa, myös hääkuvansa. Parin onneksi heidän häänsä vuonna 1999 kuvannut valokuvaaja on järjestelmällinen mies, joka ei heitä negatiiveja pois!

Kalifornian maastopalot veivät monen ihmisen kodin. Marc ja Mary Taylor menettivät palossa myös häämuistonsa: tuli tuhosi kuva-albumin täynnä otoksia heidän vuoden 1999 häistään, kertoo Newsweek.

"Meillä on ne"

Menetys otti koville. Mary päätti yrittää pelastaa sen, mitä pelastettavissa oli: hän etsi käsiinsä hääkuvaajan, joka otti kuvat parin juhlissa lähes 20 vuotta aiemmin. Nainen halusi tietää, olisiko kuvaajalla vielä jäljellä otoksia hänen häistään.

Vaikka Mary ei odottanut suurta tulosta etsinnöilleen, hän sai yllättyä iloisesti.

– Hän palasi minulle ja sanoi: "Kaivoimme heti (arkistojamme) ja löysimme ne. Meillä on ne". Kerroin Marcille, sanoin: "Voi luojani, heillä on ne kuvat". Ja me molemmat aloimme itkeä, Mary muistaa.

Säästänyt kaikki negatiivit vuodesta 1985 lähtien

Hääkuvaaja Richard Briggs on järjestelmällinen mies: hän on säilyttänyt negatiivit kaikista kuvaamistaan otoksista vuodesta 1985 alkaen. Uskomatonta kyllä, Briggs jopa muisti Marcin ja Maryn häät.

– Muistan, että mies itki, kun Mary käveli kohti alttaria, ja ajattelin "nämä ihmiset ovat hyvin rakastuneita", Briggs muistelee.

"Ne ovat ainoat kuvat, jotka meillä on menneestä"

Briggsin mukaan negatiivit olivat säilytyksen aikana hieman haalistuneet, mutta silti ne olivat täysin käyttökelpoisia. Mies digitoi jokaisen kuvan ja koosti Tayloreiden hääalbumin uudelleen. Sitten hän lähetti sen pariskunnalle postissa. Perhe sai pitää myös negatiivit.

– Ne ovat ainoat kuvat, jotka meillä on menneestä. Se merkitsi paljon, koska menetimme palossa kaiken, Mary sanoo.

– Se (albumi) antoi meille takaisin pienen palan jotakin sen jälkeen, kun menetimme kaiken. En voi selittää sitä. Ei sille ole sanoja.

Kuvissa esiintyi myös sukulaisia ja ystäviä, jotka ovat jo kuolleet. Yksi heistä on Marcin äiti.

– Se, että näin hänen kuvansa, kuvia hänestä… Se on pala äitiäni, Marc kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja