"Surullista" – valokuvaajan karu otos paljastaa yleisen ilmiön: Älä missään nimessä tee näin kenenkään häissä

Näin onnistut hääkuvissa 7:20
Valokuvaajat V-P Kangas ja Milla Vahtila kertovat, miten löydät hyvän hääkuvaajan.

Valokuvaajana toimiva Hannah on kyllästynyt ihmisiin, jotka kuvaavat häissä puhelimillaan. Pahimmassa tapauksessa puhelinkuvaus pilaa morsiusparin hääkuvan – kuten tässä tapauksessa kävi.

Hannah Mbalenhle Stanley on ammatiltaan valokuvaaja. Hän on kyllästynyt yleiseen ilmiöön, joka vaikeuttaa hänen työtään – siis ihmisiin, jotka kuvaavat häitä puhelimillaan.

Hannah jakoi Facebookissa paljonpuhuvan kuvan häistä, joissa tunnelmallinen otos morsiamesta meni pieleen vieraan kuvausinnon takia.

– Tytölle, jolla on iPhone... Et vain pilannut kuvaani, mutta veit tämän hetken sulhaselta, morsiamen isältä ja morsiamelta. Mitä edes aiot tehdä tuolla kuvalla? Rehellisesti. Aiotko tulostaa sen? Tallentaa sen? Katsoa sitä joka päivä? Ei. Et aio, Hannah suomii Facebookissa.

"Mutta sen sijaan sinä halusit ottaa kuvan puhelimellasi..."

Hääparille tilanne olisi kuitenkin ollut toinen.

– Morsian olisi tulostanut tämän kuvan, katsonut sitä usein ja muistellut tätä hetkeä, kun isä talutti hänet alttarille hänen hääpäivänään. Mutta sen sijaan sinä halusit ottaa kuvan puhelimellasi, estit näkyvyyden minulta ja otit kuvan, jota et käytä, Hannah sanoo.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Vieraat, lakatkaa seuramaasta häitä, joihin osallistutte, näytön läpi ja sulkekaa sen sijaan puhelimenne ja nauttikaa seremoniasta. Olette tärkeitä morsiamelle ja sulhaselle, ette te muuten olisi paikalla häissä. Joten, kiltit, antakaa minun tehdä työni ja vain istukaa, rentoutukaa ja nauttikaa tästä hetkestä, joka tulee eteen vain kerran elämässä.

"Tätä hetkeä ei voi tuottaa uudelleen"

Hannah kertoi haastattelussa, että toivoisi häävieraiden oikeasti seuraavan häitä kuvien ottamisen sijaan. Julkaisullaan hän halusi korostaa sitä, miten usein ihmiset antavat puhelimensa määrätä elämäänsä, vaikka "aito elämä" olisi aivan heidän edessään.

– Tätä hetkeä ei voi tuottaa uudelleen, kuten ei monia hetkiä hääpäivästä. Se on niin surullista ja toivoisin, että ihmiset nauttisivat tästä kerran elämässä -hetkestä ja katsoisivat sitä silmillään sen sijaan, että elävät ruudun kautta.

Lue myös:

    Uusimmat