Tuhannet tungeksivat ottamaan somekuvia taianomaiselle joelle Utahissa – viranomainen varoittaa veden todellisesta luonteesta

Tuhannet tungeksivat ottamaan somekuvia "siniselle joelle". Amerikkalaisviranomaisen mukaan vedessä ei kuitenkaan tulisi harrastaa mitään.

Bonnevillen suolatasanko houkutteli ensin luokseen turisteja, sitten se veti puoleensa viranomaisten huomion. Utahissa sijaitseva suola-aavikko näyttää taianomaiselta, mutta viranomaisten mukaan kuvien vuoksi ei paikallisessa kanaalissa tule uida, meloa tai tehdä mitään muutakaan.

Utahilainen aavikko nousi suosioon vuonna 2021, kun valokuvaaja Matt Newey julkaisi siitä kuvan.

Tämän jälkeen moni somekäyttäjä on suunnannut alueelle näpsimään suorastaan taianomaisilta näyttäviä kuvia kirkkaansinisessä vedessä. Neweyn Instagramissa moni anoo tietoa siitä, missä kyseinen alue on. Katso yllä olevalta videolta, miltä alueella näyttää.

"Joki" on teollisuuden tuote

Alueella kapea, surrealistisen suora joki kiemurtelee vaalean maiseman halki. Moni on saapunut alueelle melomaan tai jopa uimaan. Lopulta paikallisviranomaisten oli pakko puuttua asiaan, sillä kyseinen joki ei varsinaisesti ole joki laisinkaan: se on tarkoitettu teollisuuskäyttöön eikä aluetta ole luotu oleskeluun tai vapaa-ajan viettoon.

– Kyseiset kanaalit ovat teollisuuskäytössä, ne on vuokrattu Intrepid Potash -yritykselle potaska- eli kaliumkarbonaattikaivostoimintaa varten eikä niitä ole suunniteltu eivätkä ne ole turvallisia kansalaisten vapaa-ajanviettopaikkoja, maankäytöstä vastaava virasto tiedotti.

– Siksi kansalaisten ei tulisi mennä alueelle, uida, kellua, meloa kajakilla tai kanootilla siellä tai tehdä muitakaan vapaa-ajantoimintoja näissä teollisuuskanaaleissa.

Vedessä ei tulisi uida

"Taianomainen joki" onkin todellisuudessa teollisuuden laskuoja. Se ei kuitenkaan sisällä myrkkyjä. Vettä ei silti tulisi juoda tai käyttää esimerkiksi uimiseen.

Ongelmaksi on vesileikkien lisäksi muodostunut ylipäätään saapuminen alueelle: paikallisen virkavallan mukaan kanaalille ei ole tarjolla ei ole olemassa "laillista reittiä", ja ainoa tapa saavuttaa alue lain puitteissa on jättää autonsa paikalliselle retkeilyalueelle ja taivaltaa sitten noin yhdeksän kilometrin vaellusreitti alueelle. Moni kuitenkin parkkeeraa autonsa laittomasti aivan kanaalin viereen. 

Katso myös: Älä usko kaikkea, mitä näet! Olivia ihastui somevideoon upeasta matkakohteesta – perillä selvisi surkuhupaisa totuus:

Olivia näki somevideon upeasta vuoristosta ja lähti innoissaan matkaan – pian paljastui karu totuus 1:49

Lähteet: KameraOne,  Dailymail.co.uk, Fox13now.com

Lue myös:

    Uusimmat