TOP 10: Eroon mässäilystä! Näin helposti huijaat itseäsi syömään vähemmän

Pienillä ja vieläpä suhteellisen helpoilla vinkeillä voit onnistua popsimaan herkkuja huomattavasti vähemmän sekä pienentämään annoskokoja – jopa huomaamattasi.

Pienillä käytännönmuutoksilla voit onnistua vähentämään holtionta tai huomaamatonta mässäilyä sekä herkuttelua niin kotona kuin kylässä.

TOP 10: Hillitse herkuttelua

Lue 59 Seconds: Think a little, change a lot -teoksen kirjoittaneen Richard Wisemanin vinkit!

1. Valitse aina pienet lautaset

Samankokoinen annos näyttää pienemmällä lautasella huomattavasti isommalta, kuin isolla lautasella: ison lautasen myös tuppaa täyttämään täyteen. Valitse siis aterioillesi pienempi lautanen, niin myös syöt vähemmän.

Oletko oikea- vai vasenkätinen? Älä kurota tottuneesti tarjoilukulhoon dominoivalla kädelläsi, vaan vaihda kättä: syöt jopa 20 prosenttia vähemmän. Tarkuutta naposteluun!

3. Juo korkeista laseista

Korkea lasi saattaa näyttää siltä, että juomaa olisi enemmän, mutta kyseessä on optinen illuusio. Jos olet limujen ystävä, tämä on hyvä kikka: sokeriset juomat eivät tee hyvää, mutta ainakin juot huomaamattasi vähemmän!

4. Sijoita peili keittiöön

Peilin edessä ihmiset tulevat itsetietoisemmiksi: on tutkittu, että peilim läsnäolo ruokailutilanteissa saa myös tekemään terveellisempiä valintoja. Sijoita siis pöytäpeili keittiöön tai jääkapin oveen magneetti, jossa on peili.

5. Pureskele hedelmänmakuista purkkaa

Yllättävän nälän tai herkkuhimon yllättäessä nappaa purkka! Vinkki: valitse mieluummin hedelmien makuinen purukumi, sillä mintun maku saa terveellisen ruoan maistumaan oudolle.

6. Syö hitaammin

Vaikka olisikin kiire, syö hitaammin: hotkiminen tekee sen, että syötkin enemmän, kuin olisi tarvis. Tee tavaksesi laskea joka puraisun jälkeen haarukka tai lusikka alas lautaselle ja pureskele rauhassa. Säästyt myös vatsavaivoilta.

7. Ota punaiset lautaset käyttöön

On tutkittu, että ihmiset syövät huomattavasti vähemmän määrän ruokaa tai napsivat herkkuja punaiselta lautaselta. Ehkäpä siksi, että punainen assosioidaan merkitsevän pysähtymistä STOP-merkin tapaan. Panosta vaikkapa jouluna punaisiin astioihin, jos pelkäät herkuttelun karkaavan käsistä!

8. Älä katso televisiota

Moni yhdistää ruokailun ja television katselun. Kuitenkin nämä kaksi nautintoa takaavat sen, että keskittyessä television tapittamiseen popsit ruokaa enemmän. Sammuta televisio ja istu ruokapöydän ääreen: syöt jopa 50 prosenttia vähemmän.

9. Ota valokuvia ruoka-annoksistasi

Joka kerta, kun olet pistelemässä suklaapatukan poskeen, ota kännykkäsi esille. Ota joka kuva epäterveellisestä ruoasta, jonka olet aikeissa syödä. Hyvä keino on myös, että aina kun olet syönyt jotain, lisäät kuvan ruoasta vaikkapa omalle Instagram-tilillesi: näin pysyt kärryillä, mitä kaikkea olet syönyt päivän aikana ja saatat alkaa rajoittamaan herkuttelua.

10. Lajittele järkevästi

Jos yhdellä tarjoiluastialla on monta eri lajia herkkuja pikkusuolaisesta makeaan, mielemme tekee maistaa kutakin. Sen sijaan tarjoile enintään kolmea eri lajia samalta lautaselta.


Lisää laihdutusvinkkejä löydät Keventäjistä!

Lue myös:

    Uusimmat