Tomi Björck ja Matti Wikberg avaavat uuden ravintolan – tällainen se on!

Helsingin ravintola-alan superkaksikon Tomi Björckin ja Matti Wikbergin viides ravintola, Bronda, avautuu maaliskuussa Helsingin Eteläesplanadille.

Tomi Björck ja Matti Wikberg avaavat maaliskuussa uuden ravintolan Helsingin Eteläesplanadille. Modernia brasserieruokaa tarjoava ravintola Bronda on kaksikon mukaan rento ja kaikille avoin ravintolakokonaisuus.

– Halusimme tehdä ravintolan, jossa asiakas viihtyy kuin kotonaan, ja jossa me itsekin viihdymme, kaksikko kertoo.

Ravintolan puitteina toimii korkea, raikas ja vaikuttava tila Korkeavuorenkadun kulmassa suurine ikkunoineen. Bronda avautuu maaliskuun 2014 alkupuolella ja pöytävarauksia voi jo tehdä sähköpostitse.

Eurooppalaisia makuja modernilla twistillä

Tomi Björckin ja Matti Wikbergin mukaan Brondan ja kaikkien muiden BW-ravintoloiden keittiöfilosofian perustana on laadukkaimmista markkinoilla olevista raaka-aineista alusta loppuun saakka käsityönä tehty ruoka. Brondassa ruokatuote nojaa vahvasti Eurooppaan, etenkin omistajien suosikkimaihin, Espanjaan, Italiaan ja Ranskaan. Jos Boulevard Social hakee innoituksensa Välimeren eteläisten rantojen ruokakulttuureista, Bronda perustaa tarjontansa Välimeren eurooppalaisten keittiösuurvaltojen makuihin.

Listalta löytyy monia tunnettuja klassikkoruokia, jotka toteutetaan Björckin tapaan modernisti ja tyylikkäästi. Myös kotimaisuus on kunniassa. Keittiö elää pitkälti kotimaisin raaka-ainein sesonkeja noudatellen. Syömistapa on sosiaalista ja ruoka on jaettavaa, kuten ravintoloitsijoiden muissakin ravintoloissa. Brondan ruokalistan suunnitteluun on panostettu paljon.

– Olemme matkustelleet ahkerasti ympäri Eurooppaa, ja vähän Amerikassakin, uusia ideoita ja inspiraatiota etsimässä. Parhaat ideat ovat suodattuneet Brondan avauslistalle, jossa jokainen ruoka on ainutlaatuinen, Björck lupaa.

Myös juomapuoleen on panostettu: Hyvillä näkymillä varustettu loungebaari tuo vähän jämähtäneelle ja kaavoihinsa kangistuneelle Espalle uutta virtaa. Farangin, Gaijinin ja Boulevard Socialin suosituimmat cocktailit voi nauttia myös Brondalla. Baarin juomalista rakentuu Björckin ja Wikbergin ravintoloiden parhaista paloista sekä klassikkococktaileista. Juomien seuraksi saa myös ruokaa: baarin puolelle pääsee aina syömään ilman varausta.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat