Tiesitkö tätä? Vaihda kesärenkaiden paikkoja kesken kautta

Kesärenkaita on lain puitteissa saanut jo vaihtaa auton alle kuun alusta. Viimeistään kesärenkaat on tänä vuonna oltava alla 28. huhtikuuta. Katso mitkä kolme asiaa unohtuvat kesärenkailla ajettaessa.

Tiesitkö, että myös kesällä renkaisiin olisi hyvä asettaa hieman autonvalmistajien suosituksia korkeammat ilmanpaineet? Moni luulee säännön pätevän vain talvirenkaisiin.

Tämä ja muutama muu kesärenkaisiin liittyvä ohje usein unohtuvat autoilijoilta. Paina seuraavat kolme vinkkiä mieleesi.

Tarkista ilmanpaineet kolmen viikon välein

Rengas ei ole kuin suljettu pullo, joka pitää ilman sisällään. Kesärenkaiden ilmanpaineet tulee tarkistaa kolmen viikon välein.

Renkaiden ilmanpaineet mitataan aina kylmistä renkaista. Ilmanpainesuositukset eri kuormitustilanteisiin löytyvät auton ohjekirjasta tai bensaluukusta.

Aseta hieman korkeammat ilmanpaineet

Nykyään suositellaan noin 0,2 baaria autonvalmistajien suosituksia korkeampaa ilmanpainetasoa paitsi talvi- myös kesärenkaisiin.

Korkeammilla ilmanpaineilla vierintävastus alenee, jolloin säästetään polttoainetta.

Jos kesäkaudella ajetaan noin 10 000 kilometriä, ja 95E10-bensiinin hinta on noin 1,6 euroa litralta, merkitsee se noin 80 euroa pienempiä käyttökustannuksia.

Jos renkaita käytetään neljä vuotta, polttoainesäästöä kertyy noin 200 litraa ja rahallista säästöä noin 320 euroa.

Vaihda renkaiden paikkaa kesken kesän

Uudet renkaat kuluvat kevään karkeilla teillä jopa viisi kertaa nopeammin kuin keskikesällä.

Lisäksi vetorenkaiden kulumisnopeus on jopa kaksi kertaa nopeampaa kuin vapaasti pyörivien renkaiden. Siksi renkaita on syytä kierrättää edestä taakse kesken ajokauden etu- ja takavetoisissa autoissa. Näin takaat matkasi turvallisuuden ja renkaidesi kestävyyden.

Lähde: Nokian Renkaat, Deski

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat