Tiesitkö: Sisustuksesi voi tehdä sinut ärtyneeksi

Syy ärtymykseesi voi löytyä kodistasi. Tunkkainen ja pimeä sisustus ei tee hyvää kenenkään mielialalle.

Et kai ole syyllistynyt näihin kotia synkistäviin sisustusvirheisiin?

Kasvit loistavat poissaolollaan

Kirkkaan vihreät kasvit puhaltavat henkeä kotiisi – kirjaimellisesti. Tämä johtuu siitä, että viherkasvit puhdistavat ilmaa saasteista. Lisäksi ne voivat jopa helpottaa stressin hallinnassa.

Ainoa valo tulee katosta

Kattovalo ei riitä valaisemaan koko huonetta varsinkaan pimeään vuodenaikaan. Kohdevalot ovat käteviä siellä, missä työskentelet. Esimerkiksi keittiössä ne ovat ehdottomat, sillä tarvitset hyvän valaistuksen laittaessasi ruokaa.

Makuuhuoneessa pääosaa näyttelee televisio

Kirkkaan ruudun tuijottaminen juuri ennen nukkumaanmenoa voi pitää sinut hereillä, sillä valo estää unihormoni melatoniinin eritystä. Television katselu saattaa myös vähentää lemmiskelyhalujasi, sillä italialinen tutkimus osoittaa, että pariskunnat, joiden makuuhuoneessa on televisio, harrastavat seksiä puolet vähemmän kuin muut.

Eteisessä vallitsee kaaos

Toiminnallinen eteinen on käytössä kätevä, muttei välttämättä kovin kaunis. Pyri siihen, että tavaroille löytyy paikat. Ovi täytyy saada kokonaan auki ja käytävällä pitäisi mahtua kävelemään muutenkin kuin pujottelemalla tavararöykkiöiden lomitse.

Ruokailutila on kylmän sininen

Tietyt sinisen sävyt tuntuvat jäätäviltä kutsuvan sijaan. Sininen ei houkuttele ruokailemaan, mikä saattaa olla hyvä asia, jos olet laihdutuskuurilla, mutta muussa tapauksessa vain latistaa ruokailutilan tunnelman.

Verhot roikkuvat matalalla

Pyri aina ripustamaan verhot katon korkeudelta, ei ikkunan yläosasta. Näin saat huoneeseen lisäkorkeutta ja tilantuntua.

Olet unohtanut piristysvärit

Jos kaikki sohvatyynysi, torkkupeittosi ja mattosi ovat samaa väriä, tulee sisustuksesta helposti tylsä. Lisää rohkeasti väriä ja erilaisia kuvioita tuomaan kotiisi energiaa.

Lue myös:

    Uusimmat