Tiesitkö: Nämä ominaisuudet yhdistävät vauraita ihmisiä

Vaurauden määrää ei voi päätellä suurista tuloista tai kulutuksesta. The Millionaire Next Door -kirja listaa viisi ominaisuutta, jotka yhdistävät vaurastuneita.

Vaurastuminen ei välttämättä ole helppoa edes suurituloisille. Rahavirta ei itsessään vielä tee kenestäkään vaurasta, vaan raha pitäisi laittaa poikimaan. Näin siitä saa taloudellista turvaa myös huonoille ajoille. Nämä ominaisuudet paljastavat, millainen vauras ihminen todella on.

Ylijäämäinen talous

Tällä tarkoitetaan yksinkertaisesti sitä, että tulot ovat suuremmat kuin menot. Vaurastuminen alkaa siitä, että tilille jää joka kuukausi rahaa sijoituksiin ja säästöön. On erittäin tärkeää, että hahmotat oman taloutesi. Mihin sinulla menee rahaa? Voisiko jostain turhasta karsia? Onko sinulla sijoituksia?

Ajan, energian ja rahan hallinta

Vauraat ihmiset ovat taitavia rahan käsittelyssä. Lisäksi he arvostavat omaa energiaansa ja aikaansa. On turha luulla, että vaurailla ihmisillä olisi joku geeni, joka saisi heidät nauttimaan kirjanpidosta ja kuittikasojen selvittelystä, mutta he tekevät sen silti. On mahdotonta ymmärtää omaa talouttaan, jos ei viitsi käyttää aikaa sen hallinnoimiseen. Kuukausibudjetti on oiva työkalu, jolla kohdistaa rahavirtoja haluamiinsa kohteisiin.

Taloudellinen riippumattomuus on tärkeämpää kuin status

Kirjan miljonäärit eivät leveile rahoillaan. He eivät kuluta vaatteisiin, autoihin tai taloon uskomattomia summia. He asuvat kyllä hyvällä alueella ja ajavat laatuautoa, mutta heitä ei välttämättä ulkonäön perusteella tunnista miljonääreiksi.

Silmät auki mahdollisuuksille

Vauraat ihmiset pitävät silmänsä auki ja kuuntelevat heille esitetyt liikeideat. On esitetty, että suuri osa ihmisistä menettää monta mahdollisuutta rikastua, koska he eivät osaa katsoa oikeaan suuntaan, vaan kulkevat laput silmillään. Hyvä idea voi tulla vastaan missä tahansa, joten silmät auki! Jos olet avoin mahdollisuuksille, on todennäköisempää, että myös huomaat hyvän idean, kun sellainen tulee vastaan.

Sopiva ura tai työ

Joka aamu on uusi mahdollisuus, jos herääminen ei tunnu vastenmieliseltä. On totta, että vauraat ihmiset monesti työskentelevät paljon. He kertovat sen johtuvan yksinkertaisesti siitä, ettei työ tunnu heistä ikävältä. Ihanteellinen tilanne on, jos voit muuttaa harrastuksen työksi tai nautit työstäsi jo valmiiksi niin paljon, ettei se tunnu taakalta. Älä kuitenkaan unohda nauttia vapaa-ajasta, sillä vapaa-ajalla lataat akkujasi, jotta jaksat tehdä työtä myös jatkossa.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja