Mainos

Tie ulos Ukraina-kriisistä: "Kukaan ei voi menettää kasvojaan"

Kulisseissa käytävät diplomaattiponnistukset ovat todennäköisin keino selvittää Ukrainan kriisi, arvioi everstiluutnantti Jyri Raitasalo Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitokselta.

Viime päivinä kansainvälistä keskustelua ovat leimanneet julkiset uhittelut ja painostukset Ukrainan, Venäjän, EU:n ja Yhdysvaltain välillä.

-Kriisi on mahdollista ratkaista sellaisessa keskusteluilmapiirissä, jossa kenenkään arvovalta ei ole kyseenalainen. Julkisuudessa tätä kriisiä ei voida kyllä kovinkaan helposti ratkaista, arvioi Raitasalo MTV uutisille.

Tilanne Ukrainan Krimillä oli tänä aamuna rauhallinen, kun väitetty takaraja Venäjän sotatoimille on umpeutunut.

Eilen liikkuneet väitteet Venäjän asettamasta takarajasta kertovat Raitasalon mukaan ennen kaikkea siitä, mitä pirstaleisia ja epäluotettavia tietoja konfliktista liikkuu.

– On mahdotonta sanoa, mikä taho tällaisen uutisoinnin takana oli. Yksittäisiin uutistietoihin on suhtauduttava todella kriittisesti. Tilanteessa on mukana useita eri toimijoita, joilla on omassa intressissään myös levittää väärää tietoa vaikuttaakseen tapahtumien kulkuun kriisialueella, muistuttaa Raitasalo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.