Tero Pitkämäki jatkaa keihäsuraansa – "Olin jo vähän siirtynyt sivuun ja lopettanut"

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki on päättänyt jatkaa menestyksekästä uraansa viime kesän pahasta polvivammasta huolimatta.

Videolla Tero Pitkämäen tiedotustilaisuus Seinäjoelta kokonaisuudessaan.

Pitkämäen vasemman polven eturistiside katkesi kesäkuun alun Paavo Nurmi -kisoissa Turussa. Hän ilmoitti jo heinäkuussa, ettei yritä toipua loppukesän EM-kisoihin, minkä jälkeen polvi korjattiin leikkauksella.

Pitkämäki pohti ratkaisuaan pitkälle syksyyn, mutta nyt hän oli viimein valmis kertomaan sen.

– Viikko sitten tein päätöksen, että niin kauan jouduin sitä asiaa märehtimään. Kyllä minä positiivisen päätöksen tein, että vielä koetetaan heittää, Pitkämäki kertoi tiedotustilaisuudessaan Seinäjoella.

– Ihan satavarmaa se ei ole, pystyykö, mutta sen verran valoisa viimeinen kuukausi on ollut, että on herännyt sellainen kisavietti jälleen kerran. Ja homma jatkuu näillä näkymin.

Raskaan kauden jälkeen hän tuli lopputulokseen, ettei halua tällaista päätöstä uralleen.

– Leikkauksen jälkeen aika lailla elin henkisesti ei-huippu-urheilijan elämää, että olin tavallaan vähän siirtynyt sivuun ja lopettanut, Pitkämäki tunnusti.

– Kelkka alkoi kääntyä tuossa lokakuun paikkeilla, kun pääsin kunnolla liikkumaan ja juoksulenkille. Siitä se pikkuhiljaa alkoi mennä siihen suuntaan, että haluan vielä kokeilla enkä halua jättää siihen, että ontuen poistutaan kentältä ja tavallaan luovuttaa.

– Haluaisin tehdä lopettamisen itse enkä lopettaa loukkaantumiseen, hän lisäsi.

Pitkämäki voitti maailmanmestaruuden Osakassa 2007. Sen lisäksi hänellä on kaksi muuta mitalia MM-kisoista, kolme EM-kisoista sekä olympiapronssi Pekingistä 2008.

Lue myös:

    Uusimmat