Televisiojuontaja joutui jättämään olympialaiset loukkaavien kommenttien vuoksi

NBC-kanavan toimittaja lähetettiin kotiin Etelä-Koreassa järjestettävistä olympialaisista tämän kommentoitua Japanin osuutta Etelä-Korean nousussa talousmahdiksi.

Joshua Cooper Ramo joutui jättämään olympiatyöt ennenaikaisesti loukattuaan eteläkorealaisia Pyeongchangin olympialaisten avajaisten aikana lausumallaan kommentilla.

– Jokainen eteläkorealainen voi kertoa, että Japani on kulttuurillinen, teknologinen ja taloudellinen esimerkki, joka on ollut todella tärkeä maan kehittymiselle, Ramo sanoi NBC:n suorassa avajaislähetyksessä.

Paikallisiin kommentti ei uponnut hyvin, moni koki Ramon lausunnan loukkaavana. Aihe on maassa herkkä, sillä Japani valtasi Koreanniemimaan vuonna 1910 ja piti aluetta hallussa vuoteen 1945. Tämä on jättänyt maahan suuren epäluottamuksentunteen, joka on yhä läsnä.

Ramo oli työskennellyt NBC:lle Pekingin olympialaisissa 2008 kulttuurin ja geopoliittisten ongelmien eksperttinä. Nyt NBC tiedottaa, että Ramoa ei enää kuulla Etelä-Koreassa järjestettävissä olympialaisissa.

– Joshua Cooper Ramo on suorittanut osuutensa NBC:lle Pyeongchangissa, eikä hänellä ole enää roolia lähetyksissämme, tiedotteessa sanotaan.


Lue myös:

    Uusimmat