Teknologia, kaira ja nuori – yksi vempain sai nuoremman sukupolven pilkkijäille: "Kyllä näkee, onko siellä kalaa vai ei"

Kehittynyt tekniikka kannustaa nuoret pilkkimään 1:39
Nuorten keskuudessa vapaa-ajan kalastus on entistä suositumpaa, ja se näkyy erityisesti pilkkijäillä.

Nuorten keskuudessa vapaa-ajan kalastus on entistä suositumpaa, ja se näkyy erityisesti pilkkijäillä.

Ilmiön taustalla on kehittynyt teknologia ja erityisesti kaikuluotain. Nykyään älypuhelin ja kaikuluotain kuuluvat yhä useamman aloittelevan ja kokeneenkin pilkkijän varustukseen.

– Tuli pari vuotta sitten hommattua kaikuluotain tänne pilkille ja onhan siitä ollut paljon apua. Reiän kun kairaa jäähän ja pudottaa anturin sinne, niin kyllä näkee, onko siellä kalaa vai ei, sanoo Lappeenrannassa pilkillä ollut Tero Korhonen.

Muutoksen pilkkijäillä ovat huomanneet myös Suomen vapaa-ajan kalastajien kalatalousasiantuntijat. 

– Tekniikka kehittyy valtavalla vauhdilla ja se on myös ihan normaalia kehitystä pilkkimisessä, sanoo kalatalousasiantuntija Janne Tarkiainen

Pilkkiharrastuksen kehitystä ja nuoremman sukupolven saapumista pilkkijäille pidetään myönteisenä asiana. Kokeneet asiantuntijat kuitenkin muistuttavat, ettei kehittynytkään teknologia takaa aina saalista. 

– Vaikka kuinka teknologiaa käyttäisi avuksi, niin ei sieltä aina saalista tule. Ehkä se on koko pilkkimisen suolakin, Tarkiainen pohtii. 

Kaikuluotaimen puolesta puhuva Korhonenkin myöntää tämän.

– Kala sen viime kädessä päättää, että onko sillä nälkä vai ei.


Lue myös:

    Uusimmat