Teknavi Pariisissa: Uusi Fabia kosiskelee nuorempia ostajia

Skodan selkeä ykköstuote Pariisin autonäyttelyssä oli uusi Fabia, jonka Teknavi koeajoi jo numerossa 16/2014. Uutta Fabiaa Teknaville kommentoi paikan päällä Pariisissa Helkama-Auton viestintäpäällikkö Kari Aalo.

Kari Aalo, esillä on Uusi Fabia. Onko kaikki laitettu uusiksi?
– Lähestulkoon kaikki. On täysin uusi Fabia. Design on uusi, mikä on täysin poikkeava edellisestä. Kori on entistä matalampi. Autossa on kuitenkin Skoda-maiseen tapaan luokkansa suurin tavaratila, 330 litraa. Sitten on vielä Fabia Combi, jossa vielä isompi kontti, Aalo vastaa.

– Fabiassa on kokonaisuudessaan paljon uutta tekniikkaa. On muun muassa uudet, entistä vähäpäästöisemmät ja kuluttavammat moottorit sekä uusia mukavuus- ja turvallisuusjärjestelmiä, joita on yleensä tarjolla luokkaa suuremmissa autoista.

Miten myynti jakaantuu Suomessa 5-ovisen ja farmarin välillä?
– Hatcback-versio lanseerataan tammikuussa ja farkku maaliskuussa. Jos ajatellaan nykyistä Fabiaa, niin haetaan selkeästi uutta kasvua. Asiakaskunta on ollut ehkä iäkkäämpää, mutta nyt autoa pystyy esimerkiksi yksilöimään huomattavasti enemmän. Toki vanhempaa asiakaskuntaa ei haluta unohtaa.

Mistä versiosta uskotte tulevan Suomen myydyimmän mallin?
– 1.2 TSI-moottorilla varustetusta mallista. Ja siitä tulee sekä 66- että 81-kilowattinen. Uskon myös, että hatcbackia ja farkkua menee molempia kaupaksi.

Teksti: Jussi Ojala, Pariisi

Lue myös:

    Uusimmat