Tekikö kumppani sinut hulluksi eristyksen aikana? Asiantuntija antaa kolme neuvoa tilanteen helpottamiseksi

Mitä kannattaa tehdä tilanteessa, jossa oma kumppani on alkanut käydä hermoille? Seksologi kertoo, kuinka päästä tiukan paikan yli.

Koronaeristyksen aikana oman kumppanin naama on voinut käydä jo liiankin tutuksi. Rakkaankin puolison seura voi käydä ärsyttämään, kun sitä on tarjolla vuorokauden jokaisena tuntina. Australialaisen News.com.au-sivuston Relationship Rehab -kysymyspalstalla eräs vaimo tiedusteleekin, miten ärsyyntyneestä tilasta voi päästä takaisin entiseen normaaliin: 

– Aviomieheni tekee minut täysin hulluksi, koska olemme viettäneet niin paljon aikaa yhdessä. Nyt kun elämä on palaamassa vähän normaalimmaksi, kuinka voisin lopettaa tämän ärtymyksen ja saada asiat takaisin siihen, miten ne olivat? 

Kolmen kohdan ratkaisu

Kysymykseen vastasi seksologi Isiah McKimmie. McKimmie ehdottaa kysymyksen esittäjälle kolmea asiaa tilannetta helpottamaan.

Ensinnäkin seksologi kehottaa varaamaan "minä-aikaa". Koska me kaikki olemme viettäneet niin paljon aikaa eristyksissä, vain itsellemme varattu aika on elintärkeää, asiantuntija muistuttaa. Hän suosittelee vaimolle, että tämä viettäisi aikaa itsekseen ja sallisi sen myös aviomiehelleen.

Toisekseen on myös tärkeää löytää hauskuus, ystävyys ja positiivisuus kumppanien välille.

– Meillä kaikilla on ollut paljon paineita. Vaikka olette viettäneet paljon aikaa yhdessä, se ei välttämättä ole ollut laatuaikaa. Hae asioita, joita kumppanissasi arvostat, ja löydä tapoja pitää hauskaa yhdessä.

Kolmanneksi seksologi kehottaa vielä tunnistamaan itseä vaivaavat asiat.

– On hyvin vaikeaa vain "lopettaa" jokin asia ja esittää, etteivät tunteemme ole olemassa, hän muistuttaa.

McKimmie kertoo, että on nähnyt monen pariskunnan kohdalla sitä, että eristys on tuonut pintaan asioita, jotka ovat jo hiljaksiin poreilleet pinnan alla. Onko välillänne asioita, joista olisi hyvä puhua tai ongelmia, joihin etsiä konkreettista ratkaisua? Nyt olisi oiva hetki ottaa puheeksi asiat, joista ei soisi tulevan suuria ongelmia myöhemmin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja