Tekemistä sadepäiväksi – näitä toimitus suosittelee!

Kesä on liian lyhyt huonon sään murehtimiseen! MTV Lifestylen toimitus listasi yhteen parhaat sadepäivän tekemiset.

Alkoiko kesälomasi kylmissä ja sateisissa merkeissä? Älä murehdi, huonollakin säällä voi rentoutua.

1. Pysy suosiolla sängyssä, kun kerrankin voit

Olet kuitenkin haaveillut sänkyyn jäämisestä useammin kuin kerran työvuoden aikana. Mikset kerrankin toteuttaisi sitä? 

”Sadepäivän klassikkopuuha on tietty pysyä sängyssä koko päivä ja lukea hyvää kirjaa. Sadesäällä kannattaa myös kokeilla päiväunia, sillä sateen ropina on todella rauhoittava ääni.” Nainen 27v. 

2. Älä anna sateen haitata menoa

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että voit sateesta huolimatta toteuttaa ihan normaaleja kesäaktiviteetteja? Uiminen ja pitkät kävelyt onnistuvat, vaikka taivaalta sataisi samalla pari sadepisaraa. Ihminen ei ole tehty sokerista! 

”Jos olen vapaalla, niin sade ei minua haittaa. Minusta hellä kesäsade on joskus äärimmäisen nautinnollinen. Käyn esimerkiksi kävelyllä tai jos ranta on lähellä, niin nautin myös piristävästä uinnista.” Nainen 25v.

3. Lähde shoppailemaan

Kauppakeskukset ovat ideaali ajanviettopaikka sateisena kesäpäivänä. Käy shoppailun jälkeen vaikka keilaamassa tai hampurilaisella.

Isommista kaupungeista löytyy lukuisia muitakin sisäpaikkoja, joissa voi viettää aikaa sateen yllättäessä. 

”Kauppakeskuksessa shoppaillessa kuluu hyvin sateinen päivä.

Jos asuu pääkaupunkiseudulla, niin milloin olet käynyt viimeksi esimerkiksi tiedekeskus Heurekassa?

Juoksulenkki sateisessa ilmassa on yllättävän kivaa, jos nyt ei ihan kaatamalla sada.” Nainen 25v. 

4. Elokuvamaraton kehiin

Kirjoita ylös lista elokuvista, jotka olet aina halunnut nähdä, ja katso kaikki elokuvat putkeen. Mikään ei nollaa aivoja tehokkaammin! 

”Sadepäivän iloja ovat sohva, viltti, kannullinen teetä, suklaalevy ja hyvä kirja.

Toinen on leffapäivä koko perheen voimin, eli tilataan ruokaa kotiinkuljetuksena, mässytetään herkkuja ja katotaan vaan leffoja putkeen.” Nainen 34v. 

”Ajoittain on kyllä aivan mahtavaa olla vain sisällä ja tällöin katsonkin lempisarjojani, kuten Always Sunny in Philadelpiaa tai The New Girliä. Saatan myös viettää leffamaratoneja ja katsoa esimerkiksi kaikki Rocky-leffat tai Harry Potterit tai sitten vaan jonkun tietyn näyttelijän, kuten Leonardo DiCaprion leffoja.

Leipominen on myös äärimmäisen palkitsevaa sateisena kesäpäivänä. Sateisissa kesäpäivissä on se ihana puoli, että silloin voi todella vaan ottaa rennosti. Ei tietenkään ole kiva, jos aina sataa, mutta vaihteluna se on mukavaa.” Nainen 25v. 

5. Järjestele vaatekaapit

Jos paikoillaan lepääminen ei sovi tyyliisi, ota urakaksi vaatekaappien ja varastojen järjesteleminen uuteen uskoon. Kirjoita lista, mitä kaikkea aiot järjestellä päivän aikana. 

”Jos on tarmoa, voi järjestää sotkuisen vaatehuoneen, vaatekaapin tai lipastot.” Nainen 34v. 

6. Leivo kerrankin juuri sitä, mitä itse haluat

Milloin olet viimeksi leiponut vain leipomisen ilosta? Valitse hulluin tai mielenkiintoisin resepti, jota olet aina halunnut kokeilla. Kokkaa vaikka vinha täytekakku tai tee hauskasti koristeltuja kuppikakkuja. Älä stressaa siitä, saatko kaikki herkut syötyä. Leipomuksille löytyy yleensä aina joku innokas maistelija.

7. Vietä hemmottelupäivä

Sekoittele kasvonaamioita, tee itsellesi jalkahoito ja manikyyri ja värjää hiuksesi. Kauniilla säällä et kuitenkaan malttaisi tehdä kaikkia näitä kerralla! Varaa vierelle lasillinen kuohuviiniä ja hyviä suklaakonvehteja. Luultavasti päivästäsi tulee niin ihana, että unohdat huonon sään kokonaan! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja