Teini hehkutti tulevaisuuttaan "huolehtivana vaimona" – aiheutti somemyrskyn: ”Mieti, millaisen mallin annat tyttärillesi”

Teksasilaisteini ilmoitti Twitterissä aikovansa pitää huolta tulevasta aviomiehestään esimerkiksi pesemällä hänen vaatteensa sekä tekemällä hänelle ruokaa. Sosiaalisessa mediassa viraaliksi noussut twiitti on saanut tuomitsijat heristelemään sormiaan.

Brylea Langley, 19, aloitti sukupuolirooleja koskevan sometaistelun twiitillään, jossa kertoi tulevaisuuden haaveistaan. Nuoren naisen toiveet eivät nimittäin kuulostaneet monenkaan korvaan 2010-luvulta vaan kaiulta historiasta. Brylea ilmoittaa avoimesti haluavansa pitää vaimona huolta tulevasta aviomiehestään.

Esimerkin unelmilleen Brylea on poiminut perheestään. Hänen äitinsä on huolehtinut puolisostaan, Brylean isästä, jo 20 vuotta.

”Voitte sanoa minua vanhanaikaiseksi, mutta minut kasvatettiin pitämään huolta aviomiehestäni. Kokkaamaan hänelle joka ilta, pesemään hänen työvaatteensa, pitämään huolta, että hän nousee aamulla ylös, huolehtimaan, että hän saapuu siistiin kotiin ja niin edelleen. Juuri sellainen vaimo minusta tulee.” Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Äiti vai vaimo?

Maailmassa, jossa naisten oikeudet ovat tulikuuma puheenaihe, ei liene ihme, että kirjoitus aiheutti valtavaa ryöpytystä. Tähän mennessä twiitti on kerännyt 58 000 tykkäystä, 13 000 jakoa ja tuhansia kommentteja. Monissa kommenteissa Bryleaa parjataan. Hänen kuvailemaansa kumppanuutta luonnehditaan pikemminkin äiti-lapsisuhteeksi kuin avioliitoksi.

”Joten siis, tavoitteletko jotain harrastuksia tai intohimoja vai onko täysiaikainen työsi olla aikuisen miehen äiti?” Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

”Olen ollut naimisissa 30 vuotta. Avioliitto on kumppanuutta, joka vaatii molemminpuolista kunnioitusta, ei sitä, että toinen hoitaa toisen muonituksen. Mieti, millaisen mallin annat tyttärillesi.” Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Vai vapaus valita?

Osa kommentoijista kuitenkin muistuttaa, että ihmisellä pitäisi olla vapaus tehdä elämällään mitä tahtoo. Samaa mieltä on Brylea. Inside Edition -sivustolle antamassaan haastattelussa hän kertoo seisovansa edelleen näkemyksensä takana. 

”Luulin, että feminismin tarkoitus on antaa naisille vapaus valita. Tämä nainen ei yritä tuputtaa ajatusmaailmaansa kenellekään. Nämä ovat vain hänen omia arvojaan, jotka vaikuttavat hänen elämäänsä.” Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

”Tämä on täysin ok, koska aviomiehesi pitää sinusta huolen omalla tavallaan. Ehkä hän työskentelee pitkiä päiviä, jotta saat kaiken, mitä tarvitset ja haluat. Ei ole väärin, että nainen tekee töitä, mukaan lukien kotitöitä, jos hän vain on onnellinen.” Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

”Kyllä! Se on mahtava tapa osoittaa miehellesi kunnioitusta. Minun kohdallani se on toiminut 23 vuotta.”Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Naisen rooli aiheuttanut kiistoja ennenkin

Tapaus ei ole ensimmäinen, jossa naisen rooli ja kotitöiden jakaminen on saanut somen raivoihinsa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Onko rahojen kannalta väliä, onko suhde avoliitto vai avioliitto? 15:31
Videolla keskustellaan avoliiton ja avioliiton eroista.

Lähteet: Twitter, Inside Edtion, Yahoo Lifestyle

Lue myös:

    Uusimmat