Laura antaa huutia aviomiehille: Tämä on oikea syy vaimosi kärttyisyydelle

Yhdysvaltalainen bloggaaja Laura Mazza lataa Instagramissa julkaisemassaan tekstissä täyslaidallisen kotitöistä laistaville miehille, jotka ihmettelevät vaimonsa ärtyneisyyttä.

Vaikka nykymiehet tekevät kotitöitä enemmän kuin aiemmat sukupolvet, naiset pyörittävät taloutta edelleen usein – ja kärsivät taakastaan. Tämän on kokenut myös yhdysvaltalainen äiti, Laura Mazza. Hän muistuttaa kirjoituksessaan, että monesti syy puolison ärtyneisyyteen johtuu yksinkertaisesti hänen kuormittuneisuudestaan.

Hoitamista odottavat kotityöt johtavat siihen, että äidillä on vähemmän aikaa lastensa kanssa. Vaikka äiti haluaisi lukea kullalleen vielä uuden iltasadun, pesukoneessa lojuvat pyykit ja keittiössä odottaa siivoamaton illallispöytä.

– Ennen kuin koputat häntä olalle, koska peniksesi kiemurtelee housuissasi, kysy itseltäsi, oletko ollut tänään avuksi, Laura kirjoittaa.

– Vai oletko vain syönyt illallisen ja sitten välittömästi kadonnut vessaan viideksi tunniksi juuri sopivasti tiskit välttääksesi?

 – Vai murjotanko kuin lapsi, koska olen ollut töissä?

Kotitöitä välttelevä mies saa pinnan kiristymään 

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Laura uskoo, että velvollisuuksiaan välttelevät miehet ovat syy siihen, miksi vaimojen pinna kiristyy ja palaa kuin venytetty kuminauha.

– Sillä lääkäriaikojen sopiminen, laskujen järjestäminen, lahjojen ostaminen, tapaamiset koululla, sosiaalistuminen ja työnteko (olen väsynyt jo listan kirjoittamisesta) ei ole vielä riittävä taakka, hänen pitää tehdä myös illallinen ja siivota vielä jäljet, Laura kirjoittaa.

Siivoaminen aviokriisiä helpompi urakka

Laura muistuttaa, ettei työtaakkansa alle murtuvien äitien pitäisi joutua pyytämään apua. Saman katon alla asuvat jakavat yhteisen kodin ylläpitoon kuuluvat tehtävät.

– Se, että vaimosi tekee enemmän, ei tarkoita, että sinun pitäisi tehdä vähemmän.

Jos kotitöihin ryhtyminen tuntuu haastavalta, muistuttaa Laura, että parisuhdekriisi raastaa vielä enemmän.

– Maailmassa on paljon muita, jotka osaavat hallita suolen liikkeitään, kunnes he ovat siivonneet illallispöydän.

Jos ei tämä vielä vakuuttanut, kannattaa muistaa, että kotitöiden jakaminen piristää seksielämää ja tekee miehen jopa onnellisemmaksi.

Lähteet: InstagramKidspot

Lue myös:

    Uusimmat