Vaimo julkaisi kuvan aviomiehensä kanssa – sanavalinnat saivat ihmiset raivostumaan: ”Siinä ei ole mitään seksikästä”

9:18
Videolla keskustellaan arjen kuormituksesta sekä kuormituksen haltuun ottamisesta.

Yhdysvaltalainen bloggaaja joutui someryöpytyksen kohteeksi julkaistuaan kuvan, jossa vihjataan hänen aviomiehensä saavan seksiä kotitöissä autettuaan.

Kotitöiden jakaminen kumppaneiden kesken piristää tutkitusti seksielämää, mutta tekeekö mies kotitöitä vain naisensa riisuakseen?

Tähän kysymykseen ovat pureutuneet yhdysvaltalaisen Bri Dietzin Instagram-seuraajat, joista moni on ottanut nokkiinsa naisen jakamasta yhteiskuvasta aviomiehensä kanssa.

Bri jakoi yli 74 000 seuraajalleen valokuvan, jossa suukottaa puolisoaan poskelle. Mies pitelee kädessään kylttiä, jossa lukee vapaasti suomennettuna: ”Auttamista kotitöissä, jotta saat seksiä, kutsutaan ’kotityöesileikiksi.’”

Kuvan yhteydessä Bri kysyy, onko mikään kuumempaa kuin kotitöissä auttava mies.

Kotityöt kuuluvat molemmille, vaikka palkintoa ei heruisi

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Pariskunnan sanavalinnat ovat aiheuttaneet someryöpyn.

Moni muistuttaa, ettei mies ole vaimonsa lapsi, vaan tasavertainen kumppani, joka asuu kotonaan vaimonsa lailla ja on täten vastuussa myös kotitöistä. Useat kommentoijat eivät näe, että ”auttaminen” on oikea termi kuvaamaan kotitöiden tasapuolista jakamista.

– Lopeta opettamasta naisille, että jos mies tekee kotitöitä, hän auttaa ja hänet pitäisi palkita siitä. He eivät ole lapsia. Puolet on heidän vastuullaan. Onko tämä 1950-luvulta, nimimerkki votewithmel tylyttää.

– ”Kotitöissä auttaminen” alentaa miehiä ja ilmaisee, että kotityöt ovat naisten töitä. Siinä ei ole mitään seksikästä, nimimerkki ornitosmith komppaa.

Eräs kommentoija huomauttaa, että kotitöitä tekevän miehen ei pitäisi olla niin harvinainen näky, että se saa naisen kiihottumaan.

Instagramin kommenttipalstan lisäksi kinastelu kotitöiden jakamisesta on levinnyt pikaviestipalvelu Twitteriin. Siellä eräs käyttäjä muokkasi taulun kirjaimet muotoon: "Auttamista kotitöissä, koska töiden jakaminen reilusti ja oikeudenmukaisesti on vain oikein, kutsutaan aikuisena miehenä olemiseksi.”

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Twitterissä vaaditaan jo somevaikuttajien pysäyttämistä. Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Kotitöiden jakaminen kannattaa

Vaikka kotitöiden jakaminen on toki jokaisen pariskunnan oma henkilökohtainen asia, naiset tekevät tutkitusti enemmän kotitöitä ja muita palkattomia askareita kuin miehet. Vuonna 2014 julkaistussa vertailussa tämä näkyi siten, että esimerkiksi suomalaisilla miehillä oli selvästi naisia enemmän aikaa omiin harrastuksiinsa.

Miesten kuitenkin kannattaisi tehdä enemmän kotitöitä. Seksin saamisen lisäksi askareisiin tarttuminen voi nimittäin lisätä onnellisuutta, ylläpitää terveyttä sekä toki pitää kumppanin tyytyväisenä.

Lähteet: Instagram, Mirror, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja