Tee nämä kolme muutosta ja laihdu – lääkärit paljastivat nyrkkisäännöt painonpudotukseen

Ylipaino lyhentää ihmisen elinikää, sillä se altistaa monille eri sairauksille. Toisaalta myös liian alhainen paino pienentää ihmisen elinajanodotetta. Paino on mahdollista pitää kurissa ja sydän terveenä pienillä elämäntapamuutoksilla.

Today-sivusto summasi Yhdysvaltain sydänliiton (AHA) kokouksen antia listaten, millaisia käyttäytymismalleja ihmisten olisi terveytensä vuoksi omaksuttava.

1. Älä syö liian myöhään

Suuren illallisen syöminen säännöllisesti myöhään päivällä voi johtaa verensokerin kohoamiseen ja diabetekseen, varoittaa Yhdysvaltain sydänliitto.

Myöhäinen illallinen ei ole hyväksi, sillä hereillä oleva elimistö kaipaa ruoasta saatavaa energiaa, unessa oleva keho puolestaan ei. Iltasyöpöttely sekoittaakin ihmisen aineenvaihduntaa.

Columbian yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tutkimuksessa havaittiin, että mitä myöhempään iltakuuden jälkeen ihmiset söivät, sitä korkeampi heidän verensokerinsa ja verenpaineensa oli. Jos päivittäisistä kaloreista noin kolmannes tuli iltaisin, riski korkeaan verenpaineeseen kasvoi 23 prosentilla.

Videolla ravitsemusterapeutti kertoo, onko laihduttaminen matematiikkaa. Artikkeli jatkuu videon alla.


2. Käy päivittäin vaa’alla

Toisessa Yhdysvaltain sydänliiton tapaamisessa esitellyssä tutkimuksessa todettiin, että päivittäinen painon punnitseminen voi auttaa laihdutuspyrkimyksissä.  

Yli 1000 aikuisen punnitustapoja tarkastelleessa tutkimuksessa huomattiin, että kerran viikossa tai harvemmin itseään punninneet osallistujat eivät laihtuneet seurantavuoden aikana.

Päivittäin tai kuutena päivänä viikossa vaa’alla käyneet puolestaan laihtuivat vuoden aikana keskimäärin 1,7 prosenttia painostaan. 80-kiloisen henkilön kohdalla tämä tarkoittaa noin 1,5 kiloa.

3. Syö pähkinöitä

Pähkinät ovat monin tavoin terveellisiä esimerkiksi sisältämiensä hyvien rasvahappojen, mineraalien sekä vitaminien vuoksi. Osa ihmisistä saattaa vältellä pähkinöiden syömistä, sillä ne sisältävät paljon energiaa. Pähkinöiden syöminen voi kuitenkin laihduttaa.

Harvardin yliopiston preliminääritutkimuksessa nimittäin huomattiin, että pähkinöitä syövät ihmiset pystyivät aremmin pitämään painonsa ja verensokerinsa kurissa.

Samantapaisiin tuloksiin päädyttiin toisessa, San Diegon osavaltionyliopiston tutkimuksessa. Tässä alustavassa tutkimuksessa huomattiin, että pähkinöiden syöminen tuotti kylläisyyden tunnetta ja auttoi hillitsemään nälkää paremmin kuin leipä.

Lue myös:

    Uusimmat