Ravintoaineita tihkuvat pähkinät vaikuttavat positiivisesti muun muassa aineenvaihduntaan, vastustuskykyyn sekä tulehduksiin.
Muut välipalat ja herkut kannattaa vaihtaa ihaniin ja rouskuviin pähkinöihin, sillä niistä löytyy terveysvaikutuksia aivan listaksi asti. Mikä on paras pähkinävalinta? StethNews on sijoitellut pähkinät palkintopalleille niiden sisältämien terveysvaikutusten ja ravintoaineiden mukaan.
Lempipähkinöitä kannattaa syödä säännöllisesti niin sellaisenaan, jogurtin kanssa, salaateissa tai miten ikinä ne maistuvat parhaiten.
1. Pistaasi
Monille ensimmäistä paikkaa pitävä pähkinä voi olla yllätys! Kuitenkin monien asiantuntijoiden mukaan pistaasi on yksi maailman terveellisimmistä pähkinöistä, sillä se on täynnä useita ravintoaineita, terveellisiä rasvoja, proteiinia ja kuitua. Pistaaseissa on myös muihin pähkinöihin verrattuna vähemmän kilokaloreita.
Pistaasit voivat vähentää tulehduksia ja hapetusstressiä. Nämä ihmepähkinät voivat myös auttaa alentamaan korkeaa kolesterolia. Pistaasit ovat myös erinomaisia stressisyömisen lopettamisessa, ja onhan nyt kuorten irrottaminenkin rentouttavaa!
2. Saksanpähkinä
Saksanpähkinöitä on pidetty monien vuosien ajan hyvänä ruokana aivoille, sillä ne sisältävät paljon omega-3-rasvahappoja. Lisäksi saksanpähkinät voivat suojata sydänsairauksia vastaan sekä vähentää tulehduksia kehossa. Onpa tämän pähkinän myös todettu ehkäisevän ennenaikaista ikääntymistä! Valitse pähkinää siis säännöllisesti puuroon ja salaatteihin.
3. Parapähkinä
Parapähkinät sisältävät suuren määrän seleeniä, joka on tärkeä antioksidantti monien tautien ehkäisyssä. Seleeniä käytetään myös parantamaan lisääntymisterveyttä, joten parapähkinät ovat hyvä pikkupurtava monille naisille. Ja vielä lisäksi: seleeni on hyväksi kilpirauhasille!
