Pahin moka, jonka voit tehdä pähkinöille: Jopa 90 prosenttia terveyshyödyistä häviää?

saksanpähkinä
Shutterstock

Harva tulee ajatelleeksi, kuinka paljon ruskea ohut kuori esimerkiksi saksanpähkinän pinnalla sisältää terveydelle hyödyllisiä yhdisteitä.

Eerilaiset pähkinät ovat terveellistä ja proteiinipitoista herkkua, mutta kannattaa olla tarkkana, jos mielii saada pähkinöiden terveysvaikutuksista  kaiken irti.

Kun saksanpähkinän pinnalta irrottaa ohuen ruskean pinnan, voi valtava määrä pähkinöiden sisältämistä hyödyllisistä kemiallisista yhdisteistä päätyä turhaan roskiin.

Jopa 90 prosenttia antioksidanteista katoaa

Pähkinän pinnalle kuorten poistamisen jälkeen jäävä suklaanruskea ohut pinta on monen makuun kitkerä, mutta tästä ei kannata terveellisyyden nimissä välittää. Tutkimusten mukaan saksanpähkinän ohut pintakerros sisältää jopa 90 prosenttia kaikista pähkinän sisältämistä terveellisistä antioksidanteista.

Vinkki! Jos saksanpähkinän pintakerroksen maku ei miellytä, voi saksanpähkinöitä murskata esimerkiksi smoothien sekaan, sillä hienonnettuna kitkeryys hieman laimenee.

Varjele myös pähkinän rasvoja

Saksanpähkinöiden sisältämät hyvät rasvat kärsivät helposti säilytyksessä ja tästä syystä on hyvä kiinnittää huomiota myös siihen, millaisissa olosuhteissa pähkinöitä säilytetään.

Kotona paras paikka pähkinöiden säilytykseen on hyvän säilyvyyden kannalta jääkaappi tai pakastin, mutta ilmatiiviissä astiassa pähkinät säilyvät huoneenlämmössäkin hyvän tovin.

Lähde: bhg.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja