Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pahin moka, jonka voit tehdä pähkinöille: Jopa 90 prosenttia terveyshyödyistä häviää?

Shutterstock
Julkaistu 03.01.2018 17:30

MTV LIFESTYLE

Harva tulee ajatelleeksi, kuinka paljon ruskea ohut kuori esimerkiksi saksanpähkinän pinnalla sisältää terveydelle hyödyllisiä yhdisteitä.

Eerilaiset pähkinät ovat terveellistä ja proteiinipitoista herkkua, mutta kannattaa olla tarkkana, jos mielii saada pähkinöiden terveysvaikutuksista  kaiken irti.

Kun saksanpähkinän pinnalta irrottaa ohuen ruskean pinnan, voi valtava määrä pähkinöiden sisältämistä hyödyllisistä kemiallisista yhdisteistä päätyä turhaan roskiin.

Jopa 90 prosenttia antioksidanteista katoaa

Pähkinän pinnalle kuorten poistamisen jälkeen jäävä suklaanruskea ohut pinta on monen makuun kitkerä, mutta tästä ei kannata terveellisyyden nimissä välittää. Tutkimusten mukaan saksanpähkinän ohut pintakerros sisältää jopa 90 prosenttia kaikista pähkinän sisältämistä terveellisistä antioksidanteista.

Vinkki! Jos saksanpähkinän pintakerroksen maku ei miellytä, voi saksanpähkinöitä murskata esimerkiksi smoothien sekaan, sillä hienonnettuna kitkeryys hieman laimenee.

Varjele myös pähkinän rasvoja

Saksanpähkinöiden sisältämät hyvät rasvat kärsivät helposti säilytyksessä ja tästä syystä on hyvä kiinnittää huomiota myös siihen, millaisissa olosuhteissa pähkinöitä säilytetään.

Kotona paras paikka pähkinöiden säilytykseen on hyvän säilyvyyden kannalta jääkaappi tai pakastin, mutta ilmatiiviissä astiassa pähkinät säilyvät huoneenlämmössäkin hyvän tovin.

Lähde: bhg.com

Lisää aiheesta:

Kuusi yleisintä myyttiä pähkinöistä – onko sinullakin väärä käsitys suositusta välipalatuotteesta?Runsaasti vitamiineja ja kuitua – tiesitkö, että kiivi kannattaisi syödä kuorineen? "Pähkinä", joka sopii myös allergisille – syötkö jo tätä vähärasvaista kuitupommia? 4 saksanpähkinää tai 30 pistaasia – paljonko on sata kilokaloria eri pähkinöiden muodossa?Älä koskaan tee näin pähkinöille: Jopa 90 prosenttia terveysvaikutuksista katoaaTiesitkö? Näin pähkinät kannattaisi oikeasti säilyttää
PähkinätMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pähkinät
  • 9.9.06:32
    Allergiat

    Iskevät jopa sekunneissa: Lastentautien erikoislääkäri listaa pähkinäallergian oireet

  • 18.6.10:32
    Ruokavirasto

    Ruokavirasto: Syö näitä pähkinöitä korkeintaan kolme päivässä – lapsilla vielä tiukemmat rajat

  • 8.5.11:47
    Takaisinvedot

    Tokmannin maapähkinöitä vedetään myynnistä homemyrkyn takia – tällaisesta aineesta on kyse

  • 22.4.09:26
    Suklaa

    Kohusuklaan suosiolla kalliit seuraukset: "Ostivat kaiken, mitä käsiinsä saivat"

  • 22.4.07:42
    Ruoka

    Tutkimus: Yksi ruokamuutos voi alentaa kolesteroliasi