Tee kodistasi sinulle täydellinen pienillä muutoksilla

Selailetko sisustuslehtiä unelmoiden uudesta kodista? Se on turhaa, sillä voit luoda unelmiesi sisustuksen myös nykyiseen kotiisi, kunhan vain ryhdyt toimeen.

Aivan ensimmäiseksi sinun kannattaa raivata koti turhasta tavarasta, sillä mikään ei pelasta sisustustasi, jos se on täynnä tarpeetonta tavaraa ja kaapit pursuavat turhaa romua.

Unelmoi

Millainen kotisi olisi, jos se voisi olla sinulle täydellinen? Löytyisikö sieltä rauhallinen lukunurkkaus tai minispa? Moni haave on toteutettavissa jo nyt, jos vain haluat.

Pohdi myös millainen sisustus sinua puhuttelee: Haaveiletko tiukan modernista tai trendikkäästä musta-valkoisesta sisustuksesta? Vai puhuttelevatko romanttiset kuosit ja runsaat yksityiskohdat sinua enemmän?

Etsi sisustuslehdistä ja internetistä kuvia, jotka puhuttelevat sinua ja anna niiden toimia aarrekarttanasi uuden kodin luonnista. Muista, että mikään ei ole mahdotonta – kyse on vain siitä, millä tavoin toteutat ideat kotonasi.

Kiinnitä huomiota erityisesti aarrekarttasi yksityiskohtiin – mikä sinua kuvassa puhuttelee ja mistä erityisesti pidät? Siirrä ne omaan sisustukseesi.

Suunnittele

Käytätkö tilaa tällä hetkellä järkevästi, vai voisivatko ne toimia vieläkin paremmin? Piirrä kotisi pohjapiirros paperille ja suunnittele kalusteiden järjestys uudelleen.

Vältä päähänpinttymiä – jos esimerkiksi keittiösi on pieni, älä turhaan tunge sinne vielä ruokapöytää, vaan sijoita se vaikkapa olohuoneeseen. Muista myös luopua turhista huonekaluista: Jos et osaa perustella, miksi tarvitset jotain, et todennäköisesti tarvitse sitä, jolloin se vie vain turhaa tilaa kodistasi.

Tunnelmoi

Värit ovat olennainen osa sisustusta, sillä ne luovat ympärilleen tunnelmia: Tyylikäs sisustus syntyy esimerkiksi yhdistelemässä vaaleita sävyjä mustaan ja kromisiin yksityiskohtiin. Energiaa ja aurinkoa luot taasen keltaisen ja vihreän sävyillä. Romantiikan ystävä valitsee vaaleaa beessiä, vaaleanpunaista ja valkoista yhdistellen niitä esimerkiksi pitsiin ja luonnonmateriaaleihin.

Aarrekarttasi avulla pääset helposti unelmiesi kodin tunnelmaan, kun havainnoit millaisia värejä, materiaaleja ja yksityiskohtia kuvat sisältävät.

Lue myös:

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja