Unelmana ylellinen kylpyhuone? Näin teet muutoksen nykyiseen kotiisi!

Kylpyhuoneen muodonmuutos on helppoa, kun tiedät mihin kiinnittää huomiota. Nyt on aika tarttua toimeen!

Kylpyhuoneen pitäisi olla hemmotteleva ja ylellinen kodin keskus, jossa arjen kiireet huuhdotaan pesuveden mukana viemäriin. Usein se on kuitenkin liian ahdas, pimeä loukko, josta tekee mieli päästä mahdollisimman äkkiä pois.

Nyt on aika muuttaa kylpyhuoneesi unelmiesi suuntaan. Tärkeintä on ensin tietää, mitä haluat: Etsi inpsiraatiokuvia netistä ja sisustuslehdistä. Kiinnitä huomiota sinua miellyttäviin kuviin: Mitä niistä voisit napata omaan kylpyhuoneeseesi? Voisitko maalata seiniä, tuoda ylellisiä yksityiskohtia ja panostaa tekstiileihin?

Paikat puhtaaksi

Oli kylpyhuoneesi kuinka hieno tahansa, likaisena luksuskin näyttää epämiellyttävältä. Aivan ensimmäiseksi sinun kannattaa siis huolehtia kunnon pesusta.

  • Aloita raivaamalla kylpyhuoneen kaapit ja pinnat puhtaaksi turhasta rojusta: Heitä vanhentuneet tai vähälle käytölle jääneet kosmetiikkatuotteet menemään ja pohdi, voisitko säilyttää jäljelle jääviä tavaroita paremmin. Mikä on tarpeellista, mikä ei?
  • Pyyhi kaapit kunnolla
  • Kanna irtotavarat ulos ja suihkuta kylpyhuoneen lattiat ja seinät vedellä.. Harjaa seinät ja lattia puhtaaksi hyväntuoksuisella ja tehokkaalla pesuaineella.
  • Puhdista vessanpönttö ja lavuaari huolellisesti niille tarkoitetuilla pesuaineilla
  • Peilinkiillotukseen sopivat aineet saavat myös kromiset vessapaperi- ja suihkutelineet kiiltämään.
  • Älä unohda likakaivon pesua, joka jää monessa kodissa unholaan.

Missä mättää?

Katso puhdistuksen ja siivouksen jälkeen ympärillesi – missä mättää? Mistä pidät huoneessasi, mistä et? Näin saat osviittaa siitä, mitä ehkä haluat muuttaa.

Vanha perussääntö on: Korosta sitä, mitä et voi piilottaa. Jos et esimerkiksi pidä 60-luvulle kuuluvista kaakeleistasi, kokeile korostaa niitä tuomalla huoneeseen muita ajan henkeen sopivia värejä ja muotoja. Tai raikasta ikävän värisiä laattoja muuttamalla koko muu sisustus vaaleaksi ja tuomalla samaa sävyä raikkaampina versioina muutamiin yksityiskohtiin.

Suunnittele kunnolla

Selaile sisustuslehtiä ja hae inspiraatiota unelmiesi kylpyhuoneeseen: Mitä haluaisit, mitä et halua? Millainen kylpyhuoneesi olisi, jos se olisi täydellinen?

Listaa sen jälkeen ylös ne asiat, jotka sinun on valitsemistasi kuvista mahdollista toteuttaa: jo pelkällä valaistuksen muutoksella ja uusilla kodintekstiileillä saa ihmeitä aikaan.

Selaile myös kylpyhuonevalmistajien valikoimat läpi, sillä aina ei tarvitse tehdä täydellistä remonttia: Miten olisi uusi hana tai lavuaari, tai vaikkapa kaunis hyllykkö seinälle? Kiinnitä erityishuomiota säilytykseen.

Raikkaat värit, pehmeät tekstiilit

Ruminkin kylpyhuone piristyy raikkailla väreillä ja ripauksen luksusta saat pehmeillä tekstiileillä. Vaikka et nyt voisikaan tehdä täydellistä kylpyhuoneremonttia, ei se tarkoita, ettetkö voisi muuttaa huonetta haluaamaasi suuntaan.

Muista valita värit toivomasi tunnelman mukaan: Jos haluat kylpyhuoneestasi rauhoittavan, valitse sinne raikkaita, yksinkertaisia sävyjä, kuten vaaleaa sinistä, pehmeää beigeä ja puhdasta valkoista. Energiaa kaipaava taasen hankkii keltaista, vihreää ja reipasta pinkkiä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja