Täydellinen pizzataikina – lisää makunautintoa!
Pizzapohja on makunautinnon perusta. Tiesitkö, että voit tehdä pizzataikinan jo edellisenä päivänä valmiiksi ja antaa sen seistä jääkaapissa yön yli? Kylmäkohotus tekee taikinalle hyvää ja antaa sille luonnetta.
1. Italialaiset käyttävät pizzassa talkkijauhemaisen hienojakoisia jauhoja, joilla on korkea gluteiini- ja proteiinipitoisuus. Hienot pizzajauhot tulee säilyttää kuivassa ja mieluiten ilmatiiviissä purkissa tai pussissa. Lisäksi karkeita durumvehnäjauhoja käytetään antamaan taikinalle työstettävyyttä, jotta se liukuisi helpommin pizzalapion päällä.
2. Pizza maistuu hiukan paremmalta tuorehiivasta tehtynä, väittää Pizza Paradiso -kirjan kirjoittanut Jan Vardöen. Vaivaa taikinaa rauhassa ja huolella. Anna taikinan nousta rauhassa, sillä kohottaminen parantaa makua, sitkoa ja pohjan koostumusta.
3. Hyvää taikinaa Vardöen kuvailee meheväksi ja kevyeksi, maukkaaksi sekä kimmoisaksi. Voi olla järkevää tehdä taikina edellisenä päivänä ja antaa sen seistä jääkaapissa peitettynä yön yli. Kylmäkohottaminen antaa pizzalle ihan erilaisen maun!
4. Jos haluat rapsakan pizzapohjan, kokeile lisätä taikinaan mukaan 1 rkl punaviinietikkaa.
Rukiinen Poropizza, 2 isoa tai 4 pienempää pizzaa:
2 dl vettä
15 g hiivaa
½ tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 2½ dl Myllyn Paras Pizzajauhoja
n. 2½ dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
Täyte:
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä
1 rkl rosmariinia
1 rkl oreganoa
1 tl mustapippuria
n. 100 g kylmäsavuporoviipaleita
100 g savujuustoa ohuina viipaleina
2 punaista paprikaa viipaleina
100 g punasipulia viipaleina
2-3 dl pizzajuustoraastetta
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pizzajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai neljä pienempää (n. 20 cm) pizzapohjaa. Kohota pohjat.
Valuta tomaattimurska ja sekoita siihen mausteet. Levitä tomaattimausteseos pizzapohjille. Ripottele päälle täytteet ja viimeiseksi juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla kypsäksi n. 15 min.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
(MTV LIFESTYLE)
Uusimmat
-
00:56
Celine Dionin ja Lady Gagan duetto jäi haaveeksi
-
00:47
Olympiatuli syttyi kuumailmapalloon Pariisin kaatosateessa – vakavasti sairas Celine Dion huipensi avajaiset
-
00:24
Olympiatulen sytyttäjät paljastuivat! Nolo moka väritti avajaisten huipennusta
-
00:01
Kysely: Lähes puolet suomalaisista pitää oman kunnan terveyspalveluja riittämättöminä
-
23:59
YK: Yli 180 000 palestiinalaista on joutunut pakenemaan taisteluja Etelä-Gazassa muutaman viime päivän aikana
-
23:23
Savonlinnan oopperajuhlissa helteet tuovat oman haasteensa Olavinlinnassa esiintymiseen – Torikka: Happi loppuu
-
23:01
Suomalainen startup-yritys muokkaa sinilevästä aurinkorasvan raaka-ainetta
-
22:12
Raju kulissifarssi julki kesken Pariisin seremonian – "Tämä on häpeällistä"
-
22:01
Kim Kardashian julkaisi näyttäviä otoksia Italiasta: "Seksipommi on astunut villaan"
-
21:58
"Pystyi hädin tuskin kävelemään" – nainen syötti koiransa hengiltä Uudessa-Seelannissa
-
21:55
Räväkät otteet Seinellä! Katso kuvat Suomen olympiajoukkueen avajaisriemusta
-
21:54
Trump vakuutti Netanjahulle voivansa järjestää asiat Lähi-Idässä, jos hänestä tulee presidentti
-
21:06
Muistatko Alexian? Uh La La La -hitti villitsee edelleen
-
21:05
Suomen keihästoivolta onnistunut veto olympialaisten kynnyksellä: "Tehoja oli"
-
21:03
Kerava pystytti omat asuntomessut peruutettujen tilalle - yli puolet uudesta kaupunginosasta viheraluetta
-
20:30
MTV seuraa: Pariisin olympialaisten avajaisissa esiintyi suomalainen viulisti
-
20:01
Huumeita, strippareita ja alkoholia – tosi-tv-tähti Scott Disick muistelee rankkoja aikojaan
-
19:41
Kaksi lasta löydettiin elottomana vedestä Vantaan Kuusijärveltä
-
19:31
Patrik Laineesta ilouutinen
-
19:20
Kolme ämpäriä joka päivä poimiva Prania ja Mari odottavat sukulaisiaan marjanpoimintaan Suomeen: "Ei heitä päästetä – on ikävä!"
-
Lataa lisää