Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Täydellinen pizzataikina – lisää makunautintoa!

Rukiinen poropizza.
Rukiinen poropizza.Myllyn Paras
Julkaistu 30.03.2014 17:00

Pizzapohja on makunautinnon perusta. Tiesitkö, että voit tehdä pizzataikinan jo edellisenä päivänä valmiiksi ja antaa sen seistä jääkaapissa yön yli? Kylmäkohotus tekee taikinalle hyvää ja antaa sille luonnetta.

1. Italialaiset käyttävät pizzassa talkkijauhemaisen hienojakoisia jauhoja, joilla on korkea gluteiini- ja proteiinipitoisuus. Hienot pizzajauhot tulee säilyttää kuivassa ja mieluiten ilmatiiviissä purkissa tai pussissa. Lisäksi karkeita durumvehnäjauhoja käytetään antamaan taikinalle työstettävyyttä, jotta se liukuisi helpommin pizzalapion päällä.

2. Pizza maistuu hiukan paremmalta tuorehiivasta tehtynä, väittää Pizza Paradiso -kirjan kirjoittanut Jan Vardöen. Vaivaa taikinaa rauhassa ja huolella. Anna taikinan nousta rauhassa, sillä kohottaminen parantaa makua, sitkoa ja pohjan koostumusta.

3. Hyvää taikinaa Vardöen kuvailee meheväksi ja kevyeksi, maukkaaksi sekä kimmoisaksi. Voi olla järkevää tehdä taikina edellisenä päivänä ja antaa sen seistä jääkaapissa peitettynä yön yli. Kylmäkohottaminen antaa pizzalle ihan erilaisen maun!

4. Jos haluat rapsakan pizzapohjan, kokeile lisätä taikinaan mukaan 1 rkl punaviinietikkaa.

Makuja.fi 8 pizzapohjaa

Lähde: Jan Vardoen: Pizza Paradiso – Paista parhaat artesaanipizzat (WSOY 2013)

Rukiinen Poropizza, 2 isoa tai 4 pienempää pizzaa:

2 dl vettä

15 g hiivaa

½ tl suolaa

2 rkl rypsiöljyä

n. 2½ dl Myllyn Paras Pizzajauhoja

n. 2½ dl Myllyn Paras Ruisjauhoja

Täyte:

1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

3 valkosipulinkynttä

1 rkl rosmariinia

1 rkl oreganoa

1 tl mustapippuria

n. 100 g kylmäsavuporoviipaleita

100 g savujuustoa ohuina viipaleina

2 punaista paprikaa viipaleina

100 g punasipulia viipaleina

2-3 dl pizzajuustoraastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pizzajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai neljä pienempää (n. 20 cm) pizzapohjaa. Kohota pohjat.

Valuta tomaattimurska ja sekoita siihen mausteet. Levitä tomaattimausteseos pizzapohjille. Ripottele päälle täytteet ja viimeiseksi juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla kypsäksi n. 15 min.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Täydellisen pizzapohjan salaisuus – näillä vinkeillä onnistutNäin syntyy täydellinen pizza! Takuuvarma hitti vaikka uudenvuoden bileisiin CalzonetHans Välimäen hittiresepti: Näin pizza kannattaa valmistaaPizza Margarita HerleviMakkaraperunat uudella tapaa – tätä ”suomalaisten unelmapizzaa” olet tuskin edes kokeillut
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • 06:29
    Sairaudet ja taudit

    Tuleeko kylmällä istumisesta "pissavika"? Urologi vastaa

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:52
    Kuolema

    Mitä kuoleva pohtii viimeisinä hetkinään? Terhokodin johtaja kertoo

  • Eilen17:44
    Ruoka

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?