Muistatko vielä iki-ihanat kotitaloustuntien teeleivät? Näin teet niistä entistäkin parempia.
Kun mainitsee sanan teeleipä, monen suomalaisen mieli palaa ajassa taaksepäin koulun kotitaloustunnille. Teeleivät ovat olleet monelle yksi ensimmäisistä suolaisista leivonnaisista, jota on opeteltu tekemään.
Leivän nimen alkuperä lienee Englanti, jossa iltapäiväteen kanssa on perinteisesti nautiskeltu skonsseja eli englantilaisia teeleipiä.
Ruotsalainen kikka teeleipiin
Suomessa ja Ruotsissa teeleivissä käytetään usein vehnäjauhojen lisäksi myös kaurahiutaleita. Joukkoon voi lisätä myös esimerkiksi juustoraastetta.
Salaisuus ekstrakuohkeisiin teeleipiin on monissa ruotsalaisohjeissa se, että maito ja kaurahiutaleet sekoitetaan keskenään jo edellisenä iltana.
Sitten maito-kaurahiutaleseoksen annetaan tekeytyä jääkaapissa, ja seuraavana aamuna joukkoon lisätään lämpimään veteen sekoitettu hiiva sekä muut ainesosat. Leivät leivotaan pellille, jonka jälkeen niiden annetaan vielä rauhassa kohota ennen paistoa.
Näin teet kotitaloustunnin teeleivät
Teeleivistä tulee kuitenkin erittäin herkullisia myös nopeammalla, kotitaloustunneilta tutulla valmistustavalla.

