Mainos

Tavoitteena täydellinen bikinikroppa? Kokeile näitä tehokkaita rasvanpolttovinkkejä!

Rasvaa palaa, kun syöt terveellisesti ja hieman vähemmän kuin kulutat, ja liikut säännöllisesti. On myös muutamia keinoja, joiden avulla voit tehostaa rasvaisten kilojen tippumista. 

Jos tavoitteenasi on polttaa lihasten sijaan rasvaa, kokeile näitä keinoja terveellisen ruokavalion ja säännöllisen liikunnan lisänä. 

1. Aamuaerobinen polttaa rasvaa

Aamulla ennen aamiaista tehty harjoitus polttaa enemmän rasvaa, koska kehon hiilihydraattivarastot ovat vähissä. Siksi rasva palaa tehokkaammin, kun keho polttaa hiilihydraattien sijaan rasvaa. 

Muista, että mikä tahansa liikunta on kuitenkin parempi kuin ei liikuntaa ollenkaan: jos aamuaerobinen aiheuttaa pahoinvointia tai vaikuttaa liikuntainnostukseesi, se ei ole sen arvoista.    

2. Syö aamupala – ja päivän neljä muutakin ateriaa!

Fiksu rasvanpolttaja ei jätä ruokailua välistä. Kuten vanha sanonta kuuluu, kilot lähtevät syömällä. Syö aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala,  mutta muista kiinnittää huomiota annoskokoon ja valitse lautasellesi terveellisiä, prosessoimattomia ruokia. 

Esimerkiksi kaurapuuro raejuustolla ja mehukeitolla on loistava aamupala, lounaaksi voit syödä runsaan salaatin ruokaisalla täytteellä ja välipalaksi sopii vaikkapa banaani. 

3. Tee lyhyt lihaskuntotreeni ennen aerobista

Tokion yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan nopea lihaskuntotreeni ennen aerobista auttaa polttamaan enemmän rasvaa. Aloita siis juoksulenkkisi tekemällä vaikkapa muutamia lämmitteleviä kyykkyjä tai punnerruksia. 

Lihaskuntoa kannattaa treenata aerobisen ohella myös muuten, sillä sen avulla saat kiinteän, lihaksikkaan vartalon. 

4. Kokeile HIIT-treeniä

HIIT on erityisesti kiireisen treenaajan unelma, sillä se kestää parhaimmillaan vain 10–15 minuuttia, mutta vastaa jopa tunnin juoksulenkkiä. 

Salaisuus piilee jälkipoltossa, sillä HIIT-treenin jälkeen keho polttaa rasvaa vielä pitkään harjotuksen jälkeen. Tarkoituksena on revitellä välillä aivan täydellä teholla, välillä huilia. 

Esimerkki HIIT-treenistä:

1. Lämmittele ensin viisi minuuttia hölkäten kevyesti, pyörittele käsivarsiasi ja tee muutama kevyt venytys. Älä revittele vielä, tärkeintä on, että kehosi lämpenee. 

2. Juokse 30 sekuntia niin lujaa kuin pystyt – jos sinusta tuntuu, ettet jaksa, vedä vielä lujempaa. HIIT-treenin tarkoituksena on nostaa syke maksimiin. Tämän vaiheen pitäisi olla niin raskas, että et melkein pysty suorittamaan sitä loppuun, esimerkiksi juoksu ylämäkeen on hyvä idea. 

3. Kävele sen jälkeen rauhallisesti 1,5 minuuttia. Anna hengityksen tasaantua kunnolla, jotta jaksat vetää seuraavan spurtin. 

4. Vedä 30 sekunnin spurtti uudestaan. Tasaa se taas 1,5 minuutin kävelyllä. Tee näitä spurtteja kunnostasi riippuen 4–10, ensimmäisellä kerralla on hyvä aloittaa vain neljästä spurtista ja kasvatata määrää hiljalleen. 

Muista, että näin kovaa HIIT-treeniä kannattaa tehdä vasta, kun sinulla on kohtalainen pohjakunto. 

5. Toimistorotta, muista päästää peppusi töihin!

Treenaa toimistossa toimistotyöläisen heikkoa kohtaa – takapuolta. Istumatyössä takapuoli hiipuu nopeasti, koska se ei pääse kunnolla töihin, sillä se rasittuu vain silloin, kun nouset portaita tai harpot ylämäkeä, eli kun jalkasi suoristuu ja nostat itseäsi ylöspäin. 

Tee kesken työpäivän muutaman kerran seuraava harjoitus: nouse tuolistasi ylös, aseta jalat kevyeen haara-asentoon ja ole istuvinasi tuolillesi, mutta kun pakarat koskettavat tuolia, nouse ylös. Toista 15 kertaa kolmen kerran sarjassa, niin peppusi kiittää. Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.