Tässä ovat kotisi pahimmat bakteeripesäkkeet – milloin puhdistit viimeksi?

Tiesitkö ettei kotisi pahin pöpöpesäke olekaan vessanpönttö, vaan harvoin puhdistettavat esineet, kuten kaukosäädin ja tyyny?

Moni jynssää vessanpöntön, keittiön tiskialtaan ja roskiskaapit kunnolla, mutta unohtaa tyystin pienet ja käytetyimmät kohdat viikkosiivouksen yhteydessä.

Käsienpesu on paras tapa pitää pöpöt loitolla. Tämä sääntö pätee etenkin kotiin saapuessa, sillä jokaisen ulkona koskettamasi kahvan ja kaiteen bakteerit seuraavat sinua sisälle asti.

1. Ovenkahvat

Ovenkahvoihin ja -pieliin kosketaan monta kertaa päivässä, joten ne ovat täynnä bakteereja. Ne kuitenkin unohtuvat usein siivouksen yhteydessä.

2. Valokatkaisimet

Myös valokatkaisimet ovat käytössä jatkuvasti, mutta niiden pyyhkiminen unohtuu monessa taloudessa.

3. Kaukosäädin

Kuinka usein pyyhitkään kaukosäätimen, jota käytät päivittäin? Se on myös hotellihuoneissa yleisin bakteeripesäke, sillä se on käytössä jokaisella yövieraalla, mutta silti se puhdistetaan vain harvoin.

4. Tyyny

Tiesitkö, että likainen päänalunen voi sisältää yhtä paljon hometta kuin kosteusvaurioinen kylpyhuone, joten pesemätön tyyny saattaa aiheuttaa muun muassa hengitysvaikeuksia ja iho-oireita.

Unikulman teettämän tutkimuksen mukaan jopa kolmasosa suomalaisista jättää tyynynsä pesemättä ja lopuillakin pesuväliä saattaa tulla jopa vuosi. Todellisuudessa tyyny pitäisi pestä noin kolmen kuukauden välein.

Muista myös koristetyynyt, jotka saattavat unohtua helposti.

5. Tietokoneen näppäimistö ja hiiri

Viikkosiivouksen yhteydessä olisi hyvä puhdistaa myös tietokone, sillä se kerää nopeasti jännittävän kokoelman jos jonkinmoista pöpöä jokaiselta käyttäjältään.

6. Pippuri- ja maustemyllyt

Myös erilaiset maustepurkit, kuten pippuri- ja suolamyllyt voivat olla tehokkaita pöpöjen levittäjiä taloudessasi. Niitä käytetään päivittäin, mutta pestään tuskin koskaan. Myös keittiön kaappien ovet ja kahvat on hyvä pyyhkiä joka päivä.

Muistathan kiinnittää huomiota myös siivousvälineiden puhtauteen? Niiden päivitys on paikallaan säännöllisin väliajoin. Jatkuvassa käytössä olevat keittiörätit tulisi pestä pesuaineen kera muutaman kerran viikossa ja aina, jos niillä on pyyhitty raa'an lihan käsittelyn jälkiä.

(MTV-LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat