Tarkista, piileekö keittiövälineesi sisällä homeinen yllätys: "En tiennyt, että se pitää puhdistaa!"

Oletko sinä koskaan tajunnut kurkata keittökaapistasi löytyvän nuolijan sisään? 

The Kitchn -ruokasivuston toimittaja Shifrah Combiths oppi vastikään hätkähdyttävän tiedon tutusta keittiövälineestään. Combiths ei ollut ikinä aiemmin tajunnut varsin yksinkertaista asiaa nuolijastaan.

– Äitini nosti esiin pienen, mutta homeisen paikan. En edes tiennyt, että se pitää puhdistaa.

Tarkista, onko oma nuolijasi kaksiosainen

Toimittaja nostaa esille, että kodissa piilee monia nurkkia ja koloja, joita ei tule siivottua kovin usein. Näihin paikkoihin ehtii usein kertyä suorastaan hävytön määrä likaa.

– Minulle tällaisia vailla huomiota jääneitä paikkoja ovat kattotuulettimen siivekkeet, ikkunoiden tiivisteet sekä pienemmät, helposti siivottavat jutut, joista paljastuu kamala yllätys tarkemmin tutkimalla: mitä löytyykään nuolijasi sisältä?

Combiths kertoo oppineensa asian vastikään, kun hänen äitinsä oli vierailulla.

– Opin ensi kertaa, että nuolijani irtoaa kahteen osaan (ja että varren pää voi olla homeesta mustana), kun äitini oli kylässä.

Tiskatessaan tyttärensä astioita Combithsin äiti näytti, miten silikonisesta nuolijasta toden totta saa itse nuolijaosan irti, jolloin likaa ei pääse kertymään kapistuksen sisään.

– No, se oli jo liian myöhäistä – olin pessyt nuolijoitani, enkä ollut koskaan tajunnut, että ne irtoavat kahteen osaan.

Näin puhdistat kaksiosaisen nuolijan

Jos sinäkin opit asian nyt ensimmäistä kertaa ja nuolijasi on kahteen osaan irtoavaa mallia, kannattaa hoitaa keittiövälineen superpuhdistus. Irrota nuolijan osat ja liota niitä viinietikkavedessä puolen tunnin ajan.

Mahdollisen puisen varren voi vielä puhdistaa esimerkiksi hankaamalla siihen soodatahnaa ja pesemällä sitten astianpesuaineella. Lastapään sisäosan voi puhdistaa pienellä pulloharjalla.

Kuivata nuolijan osat erikseen, jotta vältyt homeelta vastaisuudessa.

Lähde: The Kitchn

***

Videolla: Voiko kananmunia keittää airfryerissa?

Kananmunia airfryerilla? Testasimme voiko kananmunat todella"keittää"vempeleellä 0:49


Lue myös:

    Uusimmat