Tampereen verisestä murhasta syytteet nuorille miehille: Toinen myöntää teon, yllyttämisestä syytetty kiistää kaiken – on AL:n mukaan uhrin poika

2:01
Tampereen veriteon jäljet järkyttävät: Jahdattu murhamies jätti jälkeensä verivanan. Katso kuvat videolta.

Syyttäjä kertoo nostaneensa syytteet kahdelle nuorelle miehelle Tampereen Vasaratiellä 28. tammikuuta tapahtuneesta henkirikoksesta. Toista henkilöä syytetään murhasta ja toista ensisijaisesti yllytyksestä murhaan tai vaihtoehtoisesti murhasta välillisenä tekijänä.

Murhasta syytetty vuonna 2000 syntynyt mies myöntää teon, aluesyyttäjä Siina Simola kertoo MTV Uutisille. Toistaiseksi hän myöntää kuitenkin vain aiheuttaneensa keski-ikäisen miehen kuoleman, mutta ei myönnä, että teko olisi ollut harkittu, eli murha.

Yllytyksestä murhaan syytetty samanikäinen mies, Aamulehden mukaan uhrin poika, kiistää teon kokonaisuudessaan. Yllytystä murhaan pidetään yhtä vakavana tekona kuin itse murhaakin. Myös murhasta välillisenä tekijänä tuomitaan elinkautinen tuomio.

Syyttäjä hakee tätä välillinen tekijä -tuomiota osin siksi, jos murhasta syytetty todettaisiin mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi. Tällöin hänet jätettäisiin tuomitsematta rangaistukseen ja myös syyte murhaan yllyttämisestä kaatuisi.

Tapauksesta vangittiin myös kolmas, tekohetkellä 21-vuotias nainen epäiltynä avunannosta murhaan. Häntä vastaan syyttäjä jätti syytteen nostamatta. 

Lue myös:


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja